Oud Edesche Boys trainer Frank Koch
Oud Edesche Boys trainer Frank Koch Theo Beumer

Bom gebarsten bij Edesche Boys

11 december 2019 om 08:31 Voetbal

EDE Helemaal een verrassing was het niet. De samenwerking tussen Edesche Boys en de Nijmeegse trainer Frank Koch is per direct beëindigd.

Eip Janssen

Dinsdagavond hebben namens Edesche Boys, het bestuurslid technische zaken Ron Wien en de uit Nijmegen afkomstige trainer Frank Koch een gesprek gehad.

,,Daarna is de enig juiste conclusie getrokken dat wij beter niet met elkaar konden verder gaan", geeft het duo aan.

Vijfdeklasser Edesche Boys, op de negende plaats taande, kende een lastig seizoen.

,,Ik kon het niet meer opbrengen. De beslissing te stoppen lucht mij echt op. Het is mooi geweest zo", laat Frank Koch in een reactie weten.

,,Daar kan ik mij bij aansluiten. Ik ben er de laatste tijd bijna dag en nacht mee bezig geweest. Het was elke week wel wat", vult Ron Wien aan.

Het bestuurslid ging niet bij de pakken neerzitten. Hij heeft een oplossing bedacht die niet iedereen zag aankomen.

,,Ik heb datgene gedaan waarvan ik denk dat het voor onze vereniging het beste is. Met onmiddellijke ingang gaat de nu nog bij Ede/Victoria werkzame Jan Beumer het hoofdtrainerschap weer op zich nemen. Jan is een echte clubman met een rood zwart hart. We moeten niet meer naar het verleden kijken maar naar de toekomst."

Omdat Jan Beumer het seizoen bij Ede/Victoria gewoon afmaakt, moest er een oplossing worden gevonden voor de dinsdagavond training.

STAF ,,Edesche Boys wil weer naar twee keer trainen toe op de dinsdag- en vrijdagavond. Rudy Möller wordt assistent – trainer en zal op dinsdagavond starten. Jan Beumer sluit, omdat hij tot 20.00 uur traint bij Ede/Victoria, zo snel mogelijk aan. Ook de begeleidingsstaf wordt weer op orde gebracht. Ik verwacht dat Quincy Pol (assistent - grensrechter), Martin van der Meulen en/of André van de Kraats zich daar mee gaan belasten. Ook ben ik blij dat John Burgers weer officieel het wedstrijdsecretariaat gaat overnemen", meent Wien.

De winterstop komt voor Edesche Boys als geroepen.

,,De komende weken gaan we gebruiken om orde op zaken te stellen binnen de club. Misschien is er dit seizoen weinig meer te halen, maar het vizier is zeker gericht op volgend seizoen."

SELECTIE De hamvraag blijft natuurlijk met welke spelers de Edesche Boys de tweede competitiehelft gaat spelen. Bekend is dat inmiddels oud-trainer Frank Koch diverse voormalige DVE/Trajanus (Nijmegen) spelers meebracht.

,,Wat zij gaan doen is voor ons ook een vraag. Ik wacht de reactie op het vertrek van Frank Koch wel af. Binnen de Boys is de bereid van oud-spelers, gezien de nieuwe samenstelling van de technische staf, volop aanwezig ons te helpen. In het meest ongunstige geval zullen wij met Edesche Boys 2, die op zaterdag spelen in overleg gaan. Maar wij willen hoe dan ook 'rust' in de tweede competitiehelft. En gelukkig staan alle neuzen de goede kant op. Daar ben ik wel aan toe", verzucht Ron Wien.

JAN BEUMER ,,Uiteraard was ik verrast dat ik werd benaderd hoofdtrainer te worden. Ik heb een Boys hart, en dat laat je spreken. Bijna alle thuiswedstrijden gezien, en het deed pijn dat het zo slecht ging. Dan moet je over je eigen schaduw heen stappen. Er is veel werk aan de winkel, niet alleen voor de tweede competitiehelft maar ook daarna. Misschien moeten we met zijn allen wel gaan spreken van Edesche Boys nieuw", lacht Jan Beumer.

Hij is blij met de nieuwe staf. Ook heeft Beumer al wat contacten met een aantal spelers gehad. 

,,In de eerste plaats ben ik Ede/Victoria ook dankbaar dat zij inzagen dat ik deze opdracht moest aanvaarden. Ik maak met meer dan honderd procent energie mijn werkzaamheden bij die mooie club af. Daar hoeft niemand aan te twijfelen. Volgende week ga ik met zowel het eerste als tweede elftal in gesprek. Daarna weet iedereen waar men aan toe is. De eerste signalen zijn positief, maar uiteindelijk moet het op het veld gebeuren."

Voordat de nieuwe maar intern goed bekende Edesche Boys trainer afsluit wil hij nog een ding kwijt. 

,,Ik heb heel veel respect voor de huidige teammanager Marco van Laar. Hij heeft onder moeilijke omstandigheden de boel bij elkaar gehouden. Ik wil Marco graag als speler behouden. Of hij daarnaast nog iets binnen de selectie gaat doen, gaan we goed bespreken. Maar nogmaals petje af voor Marco. Ik weet niet of iedereen dat had kunnen opbrengen. Voetballen en de club vertegenwoordigen", sluit Beumer af.

  

Team Edesche Boys
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie