Afbeelding
Sedat Akdeniz

Periodekampioenen Fortissimo en FC Jeugd kennen route naar promotie

20 december 2019 om 09:55 Voetbal

EDE FC Jeugd, derde klasse D KNVB-district West 1 zondag en KSV Fortissimo, vierde klasse C KNVB-district Oost zaterdag zijn al bezitters van de eerste periodetitel.

In het meest gunstige geval promoveren zij als kampioen van hun klasse naar de naast hogere afdeling. Mocht dat echter niet het geval zijn wacht een nacompetitiestrijd. Deze is dan in de eerste ronde als volgt voor beide clubs. Bij winst wachten nog minimaal twee wedstrijden. 

FC JEUGD start als hoogst geklasseerde periodekampioen ( PK) met een thuiswedstrijd. Op 1 juni 2020 komt de laagste geklasseerde PK derde klasse C op bezoek.

Is FC Jeugd de op een na hoogst geklasseerde PK staat een uitwedstrijd bij de herkanser 13 tweede klasse B op de rol. In het geval FC Jeugd de laagst geklasseerde PK is geworden volgt een uitwedstrijd bij de hoogst geklasseerde PK derde klasse C. Bij winst wordt op 7 juni en eventueel 14 juni de wedstrijdenreeks vervolgt. De finale op 14 juni wordt op neutraal terrein gespeeld.

KSV FORTISSIMO is als hoogste herkanser eerste ronde (30 mei 2020) vrijgeloot. In dat geval wordt in de tweede ronde op 6 juni 2020 met een thuiswedstrijd gestart tegen de winnaar van de wedstrijd herkanser 12 3B of laagste PK 4C. Als een na hoogste herkanser wacht op 30 mei 2020 een uitwedstrijd bij herkanser 13 3B. Dat is op dit moment Advendo '57 uit Ederveen.

Zou KSV Fortissimo de laagste herkanser zijn aan het einde van de rit moet herkanser 12 3B worden bezocht. Dat zou zoals de stand nu is een weerzien zijn met Rood Wit '58 (Putten). De ploeg die dit seizoen 2018/2019 de doortocht voor KSV Fortissimo verhinderde.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie