Afbeelding
Theo Beumer

Loot ZVV Ede een droomkandidaat?

12 januari 2020 om 12:33 Voetbal

EDE ZVV Ede plaatste zich vrijdagavond voor het eerste in de geschiedenis voor de halve finale landelijke zaalvoetbalbeker. In eigen huis werd competitiegenoot LZV/Kuypers met 9-4 verslagen.

Eip Janssen

In de halve finale hadden de Edenaren twee wensen. Een thuiswedstrijd of een snoepreisje naar Texel.

Dat laatste kan door de uitslagen (Texel '94 – Hovocubo 2-12, FC Eindhoven – asv LEBO 5-6 en Bé'79 – Zeemacht 2-1) niet meer.

Bij de laatste vier zitten dus naast landskampioen Hovocubo en eredivisionist asv LEBO twee eerstedivisionisten met Bé'79 en ZVV Ede.

Vrijdagavond meende ZVV Ede-voorzitter Leon Verbakel al dat Bé'79, de ongenaakbare kampioen in de eerste divisie, gerust als eredivisieclub mag worden aangemerkt.

ZVV Ede is dus de underdog en op papier de zwakste ploeg. Maar de ploeg die eerder al ZVG/Cagemax en Tigers Roermond uit het bekertoernooi knikkerde, heeft sowieso al geschiedenis geschreven.

En mocht de loting een thuiswedstrijd opleveren dan zal dat in de Van der Knaaphal een welkome aanvulling zijn voor de Edese zaalvoetballiefhebbers. Die dit seizoen over ZVV Ede zeker geen klagen hebben. De ploeg bezet in de eerste divisie een knappe, vooraf zeker niet ingecalculeerde, vierde plaats.

Wanneer de loting is is nog niet bekend. De wedstrijden zullen gespeeld worden op 28 of 29 februari. Zodra de paring bekend is, zal deze worden gepubliceerd op deze site.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie