Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede loot uitwedstrijd halve finale bekertoernooi

23 januari 2020 om 19:07 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft vanavond (donderdag) met belangstelling de loting in strijd halve finale landelijke bekerstrijd zaalvoetbal gevolgd.

Eip Janssen

Het resultaat was een uitwedstrijd bij competitiegenoot Bé'79.

De andere halve gaat tussen de eredivisie ploegen ZVV Hovocubo en asv LEBO.

De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond 28 februari 2020.

Mochten de Edenaren de halve finale winnen, Is ZVV Ede aangemerkt als thuisspelende ploeg. Alleen zal dat niet in de topsporthal Ede zijn, maar in het Topsportcentrum Rotterdam, naast De Kuip. De speeldatum is nog niet bekend. 

Het landelijke bekertoernooi is voor de zaalvoetballers van ZVV Ede sowieso al een succes. Nog nooit eerder kwam de Edese zaalvoetbalvereniging bij de laatste vier.

Commentaar Binnen ZVV Ede werd met gemengde gevoelens kennisgenomen van de loting. 

,,Voor de derde keer in het bekertoernooi tegen een competitiegenoot. En ook een uitwedstrijd bij de ongenaakbare koploper eerste divisie Bé'79, is geen voordeel. Een hele sterke ploeg, dat hebben we in de thuiswedstrijd (0-7) gemerkt. Maar om de finale te halen is dit voor beide ploegen wel de beste kans", laat technisch manager Henry Snetselaar weten.

Leon Verbakel, voorzitter ZVV Ede was aanwezig bij de loting. ook in zijn reactie klonk lichte teleurstelling door.

,,Ik had het liefst een eredivisieploeg in Ede ontvangen. Misschien zijn we dan kansloos maar wel mooi voor de toeschouwers. asvLEBO en zeker landskampioen Hovocubo zijn hele sterke ploegen. Tegen Bé'79 zal het zoals collega bestuurder Henry Snetselaar al opmerkte lastig worden. Zij hebben nog geen wedstrijd verloren en twee ploegen uit de eredivisie in de bekerstrijd uitgeschakeld."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie