8 februari 2020 om 18:50 Voetbal

WEKEROM SDS '55 won met 0-5 bij Vierhouten '82.

,,In deze fase van de competitie zijn de drie punten het eerste waar ik naar kijk. Daarna met een schuin oog naar de competitiestand en de tweede periode", opent SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Hij zag zijn ploeg op een glad en zeer moeilijk bespeelbaar veld de bovenliggende partij zijn.

,,De thuisclub heeft bij een 0-0 stand een kans gehad. Daarna zijn we niet meer in gevaar geweest."

De SDS '55 trainer hoorde van zijn spelers in de rust dat zij zeker twee strafschoppen meenden te hebben verdiend.

,,Op een slecht veld is het de interpretatie van de scheidsrechters. Zij zeggen te zijn aangetikt, maar het ligt er maar aan wat de scheidsrechter ziet. De 0-1 voorsprong kwam op een mooi moment. Een zestal minuten voor rust. Daarvoor hadden we al de nodige goede kansen laten liggen. Het was uiteindelijk Arie Bouw die ons op voorsprong bracht", keek Tulen terug.

In de tweede helft werd Jos van Roekel (op archieffoto 2) na een minuut of acht onderuit getrokken. Harold Vliem had geen moeite de terecht gegeven strafschop te verzilveren.

,,Daarna was de tegenstand echt gebroken. Een mooi stiftje van Arie Bouw betekende de 0-3. Lennart Ploeg (op archieffoto 1) en Kevin van der Horst brachten de eindstand op 0-5", besloot Ronald Tulen.

SDS '55 bezet achter koploper Fortissimo de tweede plaats. De achterstand is een punt. Wel is het doelsaldo 21 doelpunten slechter dan dat van Fortissimo.

In de tweede periode deden de Wekerommers ook goede zaken. SDS '55 heeft met nog twee speelronden te gaan zestien punten. VV Barneveld volgt op twee punten. Ook Ede/Victoria heeft nog een kans op de tweede periodetitel met drie punten achterstand op SDS '55.

SDS '55 ontvangt zaterdag het op de vijfde plaats staande De Veluwse Boys.