Afbeelding
Theo Beumer

Eerste winst FC Jeugd in tweede klasse

20 september 2020 om 16:31 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft de eerste competitiewedstrijd bij DCG (Amsterdam) met 2-3 gewonnen.

Eip Janssen

,,Wie de wedstrijd niet heeft gezien denkt misschien aan een moeizame zege. Maar niets was minder waar. We lieten na onze goede spel te belonen met een grotere uitslag. In vijf minuten laten we de thuisclub van 0-3 naar 2-3 komen. Dat was jammer”, keek FC Jeugd-trainer Mohammed Mouhouti terug.

FC Jeugd overklaste DCG volkomen. Na een minuut of twintig spoelen beloonde de Edese tweedeklasser zichzelf door Elmeris Avidic: 0-1.

,,Het spel was een genot om te zien. DCG kwam met tien man te staan en Ilker Öztürk benutte de terecht toegekende strafschop: 0-2.”

Klein smetje voor FC Jeugd was het geblesseerd uitvallen van Mustafa Tirgil na een ontvangen elleboogstoot van een DCG-speler.

FC Jeugd ging in de tweede helft door waar het gebleven was. Met goed voetbal werd DCG teruggedrongen.  

,,Het Ahmet Kiliç die de stand op 0-3 zette. Met een man meer en vele kansen en deze stand leek de strijd gestreden”, meende Mouhouti,

Uit het niets scoorde DCG de 1-3 (Bilal el Hajoui). 

,,We verloren even de greep op de wedstrijd. Twee keer geel voor Ilker Öztürk betekende rood en tien tegen tien. DCG kwam op 2-3 door Ilias Ouabba. Maar de zege bleef bij ons. Ik weet zeker als we de kansen beter hadden benut een score van 2-6 of 2-7 mogelijk was geweest”, sluit Mohammed Mouhouti toch tevreden af.

Zondag debuteert FC Jeugd op eigen veld in de tweede klasse. Op bezoek komt Roda’23 uit Amstelveen. Zij verloren de eerste competitiewedstrijd met 1-2 van Pancratius.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie