Ivar Boekholt
Ivar Boekholt Theo Beumer

ASV Dronten maatje te groot Lunteren

26 september 2020 om 17:44 Voetbal

LUNTEREN ,,Een verdiende 4-0 nederlaag. Daar valt niets op af te dingen’’, concludeerde Lunteren-trainer Dennis van den Berg. ,,ASV Dronten was duidelijk een maatje te groot.’’

,,Wij begonnen niet scherp. Liepen daardoor achter de feiten aan’’, ging Van den Berg verder. ,,Al snel werd het uit een corner 1-0. De bal ging via Kasper Willemsen in het doel. Wij bleven onder druk staan. In die fase hield Nicky Groeneveld ons nog op de been. Zo stopte hij een strafschop.’’

,,De laatste twintig minuten van de eerste helft gooiden wij de schroom van ons af. Voetbalden in die fase prima. Jammer dat een kans van Thom Rijnders er niet in ging.’’

,,In de tweede helft kregen wij een al snel een corner. Maar uit het omschakelmoment lag de bal bij ons in het netje. Max Degenaar verloor de bal’’, had Dennis van den Berg geconstateerd. Yordi Schols profiteerde.

,,Uit een ingestudeerde corner had Ivar Boekholdt nog een goede kans, die over ging. Tegen dit soort tegenstanders krijg je niet veel kansen. En als je ze dan niet maakt wordt het heel moeilijk.’’

Oud prof Rihairo Meulens maakte nog de 3-0 en 4-0. ,,Bij de eerste speelde Patrick van Norden te zacht terug. De tweede was uit een rebound. Ik ben wel tevreden dat de jongens volle bak bleven spelen. Anders was de nederlaag nog groter uit gevallen’’, meende Dennis van den Berg. Die had Nico van Laar in de warming-up zien uitvallen, waardoor de jonge Isha Hughan in de basis begon.

,,Wij weten dat we het niet van dit soort tegenstanders moeten hebben. Volgende week thuis tegen Unicum is het van hetzelfde laken een pak. Elk punt is een bonus’’, besluit Dennis van den Berg.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.