Afbeelding
Theo Beumer

FC Jeugd en Mohammed Mouhouti verlengen samenwerking

17 januari 2021 om 13:16 Voetbal

EDE ,,Onze trainer Mohammed Mouhouti blijft ook de volgende competitie (2021/2022) aan FC Jeugd verbonden. Daar zijn het bestuur, de selectie en supporters erg blij mee”, opent FC Jeugd technisch manager Melis Versteeg.

Eip Janssen

Mohammed Mouhouti gaat daarmee op papier zijn derde seizoen in. Maar door de coronacrises heeft hij de voorgaande seizoenen nog niet kunnen voltooien. In zijn eerste contractjaar promoveerde FC Jeugd alsnog naar de tweede klasse. Dit nog onvoltooide seizoen 2020/2021 bezet FC Jeugd in de tweede klasse de achtste plaats. Slechts drie wedstrijden werden gespeeld.

,,Wij zijn zoals gezegd blij Mo (Mouhouti, red.) ook het komende seizoen te kunnen behouden. Hij stond vorig jaar nog nadrukkelijk in de belangstelling van een eersteklasser. Niet gek als je kijkt naar zijn CV en diploma UEFA A. Maar Mohammed is een man van zijn woord. Hij had al bij ons toegezegd en misschien wel een van de weinige trainers die ik meegemaakt heb, die dan niet op de langskomende trein stapt. Ook in deze moeilijke coronatijd is Mohammed zeer flexibel en fideel naar FC Jeugd toe.”

PLEZIER ,,Ik train met heel veel plezier bij FC Jeugd. Voor mij zijn niet alleen de resultaten maar vooral de wijze waarop ik mag trainen belangrijk. Er is kort gesproken met de clubleiding en we waren het snel eens dat een verlenging van mijn contract geen probleem was. De enige voorwaarde was dat zowel de spelersgroep als bestuur daar volledig mee instemde. En dat is het geval”, legt Mohammed Mouhouti uit.

De inwoner van Zevenaar stelt geen hoge eisen aan FC Jeugd. 

,,Ik zeg altijd: ‘Doe normaal en pas je aan bij de club. Ik denk dat met een of twee aanvullingen de huidige selectie zowel kwalitatief als kwantitatief een goede groep is. Bij FC Jeugd valt geen geld te verdienen. Men moet het bij wijze van spreken doen met een broodje en kop soep voor een wedstrijd. Maar wat je wel kunt verdienen is respect vanuit de club en supporters. Ik denk dat dat meer oplevert dan alleen maar geld.’ 

FC Jeugd aarzelde in het verleden vaak een derde contractjaar met een trainer aan te gaan. 

,,De ervaring bij de club is dat soms de onderlinge chemie wat minder is. Maar eigenlijk heeft de trainer nog geeneens een heel seizoen kunnen afwerken. Zowel de spelersgroep als TC was zeer positief gestemd over zijn aanpak. Logisch dan dat hij verlengd. En nu maar hopen dat er eindelijk een seizoen komt dat voltooid mag worden”, aldus Melis Versteeg namens FC Jeugd.

Mouhouti traint op dit moment wegens de coronavoorschriften niet met de selectie. 

GEEN COMPETITIEVOETBAL MEER ,,Ik verwacht niet dat de competitie nog wordt hervat. Wat is dan de zin van trainen? Het lijkt voor mij hetzelfde als dat je een auto rijdt zonder wielen. Er is geen uitzicht iets te bereiken”, lacht hij.

FC Jeugd en Mohammed Mouhouti is een goede match. De tweedeklasser, die op het hoogste niveau speelt ooit in haar geschiedenis, houdt het Edese zondagvoetbal op peil.

,,Dat is mede te danken aan de saamhorigheid. De club, de selectie, de supporters en wie wij misschien vergeten, hebben samen maar een doel. Dat is FC Jeugd omhoog stuwen. De club blijft streven naar een steeds hogere klasse waarin wordt gespeeld. Maar laat ons eerst samen de strijd winnen tegen het coronavirus. Dan pas gaan we ons weer volledig richten op het seizoen 2021/2021. Laat dat onze eerste winst zijn”, sluiten Mohammed Mouhouti en Melis Versteeg eensgezind af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie