Afbeelding
Boy Imminck

Voetbalclubs zoeken alternatief nu competitiestop dreigt

22 januari 2021 om 18:00 Voetbal

EDE ,,Ik denk niet dat de huidige voetbalcompetitie nog wordt hervat. Dus ben ik gaan brainstormen wat een alternatief zou kunnen zijn”, opent Fortissimo trainer Paul Bremer.

Eip Janssen

De trainer dacht onmiddellijk aan een opzet om als clubs uit de gemeente Ede een onderlinge competitie op te zetten. ,,Ik heb daarvoor Willem van Ginkel (BEV) benaderd. Hij had er wel oren naar.”

,,Wij willen als bestuur van de BEV dit initiatief graag onder de aandacht van de clubs brengen. Ik denk dat een groot aantal clubs dit initiatief van Paul (Bremer, red.) zeker zullen omarmen”, vult Willem van Ginkel aan.

De KNVB zal op enig moment, zeker nu de avondklok wordt ingevoerd en de coronaperikelen beslist nog niet weg zijn, zich beraden over de het huidige voetbalseizoen 2020/2021.

,,Wat zou het mooi zijn als de clubs uit onze gemeente tegen elkaar willen spelen. Je kunt een competitie in poulevorm opzetten. Maar er leven bij ons meer ideeën. Het belangrijkste is dat we niet alleen de spelers maar liefst ook de supporters nog wat voetbalwedstrijden kunnen aanbieden. Dan moet je, als de KNVB een definitief besluit kenbaar maakt, wel wat scenario’s klaar hebben liggen”, meent het duo.


Paul Bremer (archieffoto) nam het initiatief om te kijken of er een alternatief is als competitie stopt.

Zowel de initiatiefnemer Paul Bremer als BEV-voorzitter Willem van Ginkel verbinden daar wel een voorwaarde aan.

,,Dit moet je alleen doen alles alle veiligheidsvoorschriften op groen staan. Dan hebben we met zijn allen in ieder geval een wedstrijden van het coronavirus gewonnen.”

Hoewel de plannen nog niet volledig zijn uitgewerkt zien beide heren wel een aantal mogelijkheden.

EDECUP,,Je zou het kunnen doen in een opzet die de Ede-Cup al eerder kende. De zaterdag - en zondagclubs die in de eerste tot en met vijfde klasse spelen in poules opdelen. Met een uit- en een thuiswedstrijd gaat de eerste twee van een poule door naar de volgende ronde. De opzet zou zo kunnen zijn dat zoveel mogelijk ploegen die nu bij elkaar in de competitie waren ingedeeld, gescheiden worden gehouden. Zo’n competitie kun je houden in de maanden april tot en met juni. De wedstrijdmomenten kunnen dan dinsdagavond en zaterdagmiddag (of zondagmiddag als het om twee zondagclubs gaat zijn. Maar daarin moeten we flexibel zijn. Dus wat ons betreft is als dat clubs beter uitkomt ook een andere avond bespreekbaar. Misschien als er toeschouwers aanwezig mogen zijn, zelfs aan te bevelen”, gaan Van Ginkel en Bremer enthousiast verder.

De vraag zal worden gesteld waarom nu al dit plan, terwijl er nog zoveel onzeker is op het gebied van corona.

REACTIE,,Afwachten en dan pas een plan bedenken als het eventueel weer mogelijk is lijkt me onwenselijk. Je moet ook aan spelers perspectief bieden als je de trainingen wilt hervatten”, meent Bremer.


Willem van Ginkel BEV (links) op archieffoto.

 ,,Daarom denk ik nu alvast mee aan scenario’s. De clubs krijgen vandaag of morgen een mail met de vraag of zij meewillen doen. Ik hoop dat de clubs snel reageren. Dan weten we wat wel of niet haalbaar is. Daarna is het een kwestie ideeën verder uit te werken. Die kunnen onmiddellijk uit de kast worden gehaald op het moment dat er groen licht is om te spelen”, aldus Willem van Ginkel.

,,Ik verwacht dat de meeste clubs en trainers positief zullen reageren. Als er een prijsje aan wordt verbonden zou dat mooi zijn. Maar is wat mij betreft geen voorwaarde. Zie het ook als een afsluiting van een wederom vreemd verlopen seizoen en een opmars naar het seizoen 2021/2022”, besluit initiatiefnemer Paul Bremer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie