Afbeelding
Ab Donker

Strijd om Ede Cup lijkt voorbij voordat er is begonnen

10 maart 2021 om 08:58 Voetbal

EDE Het leek zo’n mooi initiatief van Fortissimo trainer Paul Bremer. In overleg met de BEV de strijd om de Ede Cup organiseren als alternatief van de door de KNVB op te zetten Regio Cup.

Eip Janssen

De BEV vroeg bij monde van voorzitter Willem van Ginkel de clubs om mee te doen. Er werd wat aarzelend gereageerd.

,,SV Harskamp was duidelijk en zegde af. DTS Ede wilde met een O19 team meedoen en wat VV Bennekom wilde doen bleef onduidelijk”, liet Van Ginkel eerder weten.

Maar inmiddels is duidelijk dat vele Edese clubs andere opties koesteren. Eersteklasser Bennekom legde contact met DTS Ede, DUNO D. De Merino’s, VRC en SDV Barneveld.

Deze zes teams willen zodra de corona maatregelen dat toestaan van start gaan.

REACTIES ,,Ik wist in eerste instantie niet van dit initiatief”, reageert Van Ginkel als de sportredactie Ede Stad hem benaderd. 

,,Het betekent wel dat de clubs zich bij de KNVB dan moeten afmelden. De BEV zal zich komende maandag beraden over de situatie. Misschien moeten we de initiatieven om de Ede Cup nieuw leven in te blazen staken. Het is niet anders”, sluit de BEV-preses af.

Bedenker van het plan de Ede Cup nieuw leven in te blazen was Fortissimo trainer Paul Bremer.

,,Jammer dat clubs andere routes kiezen. Het leek zo’n mooi iniatief.”

FC Jeugd maakt zich ook wat zorgen over de door de KNVB bedachte Regio Cup. 

,,FC Jeugd heeft in deze regio weinig zondagclubs die op ons niveau spelen. Dat wordt weer flink reizen. En dat was juist niet de bedoeling. Ik heb contact gehad met Hein Oelderik (VV Bennekom, red.) of wij mogelijk kunnen aansluiten bij dit initiatief. Hein vertelde eerlijk niet aan ons te hebben gedacht. Wij denken dat de zondag tweede klasse gelijk is aan de eerste klasse zaterdagvoetbal. We wachten nu maar af waar de KNVB mee komt”, aldus Melis Versteeg namens FC Jeugd.     

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie