Afbeelding
Arnold van der Bruggen

Ambitie KSV Fortissimo vrouwen krijgt gestalte

13 juni 2021 om 08:39 Voetbal

EDE Andrea Nagel is sinds twee jaar hoofdtrainster vrouwen hoofdmacht bij de KSV Fortissimo. Nagel was eerder assistent-trainer bij het eerste vrouwenteam van Sporting ’70 uit Utrecht. Als voetbalster speelde Andrea Nagel onder meer bij Reiger-Boys, Kolping Boys en DTS Ede. Bij deze laatste club, DTS Ede, ging zij zich na haar voetbalcarrière richten op het trainerschap. Andrea Nagel is in het bezit van het UEFA C diploma.

,,Naast trainer van de vrouwen hoofdmacht ben ik ook lid van de technische commissie. Ik trof bij mijn aanstelling een sterke vrouwenploeg aan. Een mooie mix van jonge talenten en ervaren krachten. Doordat het ook echt een team is, kwamen ze tot mooie resultaten. In de afgelopen twee seizoenen stond de vrouwen hoofdmacht twee keer op pole position voor het kampioenschap in de vierde klasse. Beide seizoenen werden, door de corona maatregelen, beëindigd zonder kampioen/promovendus.

Andrea Nagel tekende begin dit jaar voor nog twee seizoenen bij. ,,Hetgeen ik wilde bereiken is ondanks de goede prestaties, mede door corona, niet van de grond gekomen”. De ambitie bij de speelsters reikt ook verder. Mooi is dat de KNVB ons komend seizoen gaat indelen in de derde klasse. Voor die nieuwe stap werd, zowel vanuit het team als de staf, wel versterking gewenst. Er was wat verloop in de huidige selectiegroep. Een langdurig geblesseerde speelster en een paar vrouwen die stoppen met voetballen”, gaat Nagel verder.

Hoewel de coronaperikelen competitievoetbal onmogelijk maakte werd er zowel op het veld als achter de schermen hard door gewerkt door de technische staf van het vrouwenvoetbal.


Foto: Arnold van der Bruggen 

,,Ik ben blij dat afgelopen week is beloond met de komst van liefst zeven nieuwe speelsters. Zij hebben de overschrijvingsformulieren ingeleverd. Ilse Martens, Isa Andriga, Lois Koster, Milou Raadgever, Margriet Jansen en Wendy van Garderen komen van DTS Ede en Sharon Keller had afgelopen periode geen club. Met de komst van deze speelsters kan ik nu beschikken over een sterke selectie vrouwen”, licht Andrea Nagel toe.

Het past bij de ambitie van de club, het team en de coach Andrea Nagel.

,,Sportief gezien heeft corona de tijd doen laten stilstaan. Nu gaan we weer bouwen met vertrouwen. De zeven nieuwe speelsters voegen extra ervaring toe aan het toch al talentvolle team. Ik knijp in mijn handen en sta te popelen om met de Forti vrouwen hoofdmacht aan de slag te gaan. De randvoorwaarden voor het vrouwenvoetbal worden bij Fortissimo met het jaar beter. Die waardering doet de meiden/vrouwenafdeling goed. Het is nu aan ons (begeleiding/speelsters, red.) om dit in daden om te zetten. Ook op het hogere niveau dan weleer”, zegt Andrea Nagel gedecideerd.

Zijn er nog wensen lijkt een logische vraag. ,,Die zijn er zeker. Achter de schermen zijn we ook nog bezig met een sponsor en een nieuwe trainer voor het tweede team. En de jeugd? Die is bij ons ook van harte welkom. We zoeken nog meiden voor de MO13 en MO15. Dus wie belangstelling heeft kan contact opnemen”, besluit de hoofdtrainer vrouwenvoetbal Andrea Nagel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie