Henk-Jan van de Berkt
Henk-Jan van de Berkt Theo Beumer

Matig Advendo’57 wint bij Oranje Blauw

4 september 2021 om 19:13 Voetbal

EDERVEEN ,,Het was zeer matig. Tot dusverre ook de minste wedstrijd in de voorbereiding. Wat dat betreft kwam het goed uit dat vierdeklasser Oranje Blauw onze tegenstander was’’, keek Jan Fluit terug op de 1-4 beker overwinning van Advendo’57.

Vanwege diverse redenen ontbraken er in Nijmegen zeven spelers. Daardoor kon de geroutineerde oefenmeester ook weer andere spelers van zijn ruime selectie in actie zien. ,,De eerste twintig minuten waren slecht. Daarna kwamen we via Henk-Jan van de Berkt uit een assist van Richard Lokhorst op voorsprong.

Van de Berkt, die tot dusverre als rechtsachter had gespeeld, scoorde als aanvaller net voor rust ook de 0-3. Hier stond Niels van Ginkel aan de basis. Tussendoor had de weer volledig herstelde Rik Kelderman vanaf de stip de 0-2 gescoord.

,,Met vier andere spelers werd het na de rust zeker niet beter. Na een foutje van de verder goed keepende John van de Glind werd het 1-3. Maar met zijn derde doelpunt, nu op aangeven van Tom van Ginkel, bepaalde Henk-Jan van de Berkt de eindstand op 1-4’’, had Fluit gezien.

,,Tot dusverre waren er elke wedstrijd wel spelers niet beschikbaar. Als het goed is, worden we komende weken steeds completer. Door de toegenomen concurrentie, wordt het puzzelen. Zeker is dat de terugkeer van Marien van Roekel en Jacco van den Brink van Scherpenzeel het team een boost geven’’, besluit Jan Fluit.