Dick van Heerdt, Dejan Knevel en Tom van Ginkel waren betrokken bij de 1-0 en 2-1.
Dick van Heerdt, Dejan Knevel en Tom van Ginkel waren betrokken bij de 1-0 en 2-1. Theo Beumer

Advendo’57 ten koste van DFS naar volgende bekerronde

12 september 2020 om 17:24 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 gaat verder in de beker. Ook de derde bekerwedstrijd werd in winst omgezet. DFS Opheusden werd met 3-1 verslagen.

,,Dat wij een ronde verder zijn, vind ik niet zo belangrijk’’, stelde Jan Fluit. ,,Wel dat wij met onze jonge ploeg de eerste twintig minuten heel goed speelden. Toen stonden we via een mooie combinatie die afgerond werd door Tom van Ginkel met 1-0 voor. De assist kwam van Dick van Heerdt. Maar Niels van Ginkel had daarvoor al twee kansen gehad het verschil groter te maken.’’

,,Net voor het half uur werd balverlies op het middenveld afgestraft. Wij waren even de draad kwijt. Wel kwamen wij met een man meer, omdat een DFS speler wegens natrappen uit het veld werd gestuurd’’, had de trainer gezien.

,,Met elf tegen tien hadden wij een groot overwicht in de tweede helft. Jordi Koudijs en Dirko Bos kregen kansen. Uiteindelijk kopte Dejan Knevel uit een corner van Martijn van den Dikkenberg via de onderkant van de lat binnen. Knevel raakte ook nog de paal. In de laatste minuut jankte Dirko Bos een voorzet van Jan Mulder nog binnen. Dat betekende de 3-1.’’

De Advendo trainer beschikt over een redelijk complete selectie voor de seizoensopening tegen Blauw Geel’55. ,,Buiten de langdurig geblesseerde Rick Kelderman, zijn alleen de geblesseerde Gerben Overeem en Jan Mulder (vakantie) niet beschikbaar. We weten dat het zwaar gaat worden. We moeten volle bak. Maar zeker die eerste twintig geven zorgen wel voor het nodige vertrouwen’’, sluit Jan Fluit af.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie