Afbeelding
Theo Beumer

Bekerindeling niet onverdeeld gunstig voor clubs

24 juli 2020 om 09:56 Voetbal

EDE FC Jeugd kan aan de bak als nieuwe tweedeklasser. Het treft in het KNVB districts beker toernooi zware opponenten.

Eip Janssen

Met zaterdag eersteklasser Nunspeet en de sterke tweedeklassers Lelystad’67 en VSCO’61 (Oosterwolde) is de opmaak naar de volgende ronde geen eitje. ,,Hoop dat nummering gunstig is en wij twee thuiswedstrijden krijgen”, reageert Melis Versteeg namens FC Jeugd.

Niet alle clubs uit onze gemeente zullen blij zijn met de poule-indeling. In tegenstelling tot voorgaande edities is het aantal derby’s minder. Het aantal kilometers dat moet worden gereisd mogelijk veel meer. Dat laatste hangt af van de morgen (zaterdag) door de KNVB vrij te geven programmering.

EERSTE EN TWEEDE KLASSE: DTS Ede mag de aandacht verdelen over twee bekertoernooien. In het TOTO KNVB bekertoernooi werd een thuiswedstrijd geloot tegen Best Vooruit. In het KNVB bekertoernooi waarin de eerste en tweedeklassers landelijk zijn gekoppeld speelt de Edese eersteklasser tegen Alverna, DIO’30 (Druten en pikant genoeg tweedeklasser Lunteren. Een derby die al vele malen eerder op het programma stond. De laatste ontmoeting (15-9-2018) werd een 0-2 zege voor de Edenaren. Lunteren heeft het geluk thuis te spelen tegen DTS Ede. Het eveneens in de eerste klasse uitkomende Bennekom speelt tegen Batavia’90 (Lelystad) en de zondagclubs Quick 1888 (Nijmegen) en Spero (Elst).

Bij de eerste en tweedeklassers gaan de eerste twee ploegen door naar de volgende ronde in de KNVB districts bekerstrijd.

DERDE KLASSSE en LAGER Ook hier zeker wat gefronste wenkbrauwen over de door de KNVB district Oost bedachte poule indeling. Slechts mondjesmaat een derby maar wel een met lading. Zo waren SDS ’55 en Otterlo benieuwd wie thuis mag aantreden. Otterlo is de gelukkige. Met voormalig SDS '55 speler Evert Bouw in de gelederen ongetwijfeld een aantrekkelijk duel. SV Harskamp wacht een bekerwedstrijd tegen oud-trainer Bob Jansen. Hij heeft met ingang van komend seizoen CHRC (Heelsum) onder zijn hoede. De voetbalbond maakt zich kennelijk ook zorgen dat Edesche Boys te weinig van de regio ziet. In de competitie ingedeeld bij vrijwel allemaal ploegen richting Duitse grens. In de bekerstrijd een trip naar Zwolle.

In de derde klasse en lager gaat alleen de poule winnaar door naar de volgende ronde.

De speeldata zijn in principe: 29/30 augustus, 5/6 september, 12/13 september. Clubs mogen eventueel samen een andere datum overeen komen.

Zeker is dat de eerste wedstrijd van DTS Ede op 29 augustus wordt verplaatst in verband met KNVB TOTO verplichtingen tegen Best Vooruit.

Overzicht poule indelingen:

LANDELIJK: Poule 18: FC Jeugd, Lelystad’67, Nunspeet en VSCO’61. 

Poule 19: Batavia’90, Bennekom, Quick’1888 en Spero. Poule 21: Alverna, DIO’30, DTS Ede en Lunteren.

KNVB DISTRICT OOST: 

Poule 3: AWC (za) (Wijchen), Excelsior Zetten, SC Valburg en Fortissimo

Poule 7: Blauw Geel ‘55, Beuningse Boys, Dodewaard en ESA (Arnhem). 

Poule 12: Oranje Blauw (Nijmegen), SV Waalstad (Nijmegen), WAVV (Wageningen) en Ede/Victoria

Poule 15: CHRC (Heelsum), SV Harskamp, Juliana’31 (Malden) en Redichem (Heelsum). 

Poule 16: Lienden, Quick 1888 (za) (Nijmegen), SDS’55 en Otterlo

Poule 19: Advendo’57, De Paasberg (Arnhem), Elistha (Elst) en DFS (Opheusden). 

Poule 45: Batavia’90 (Lelystad), Beekbergen, Edesche Boys en FC Ulu Spor (Zwolle).

Zaterdag volgt programma op deze site.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie