Thom Rijnders
Thom Rijnders Theo Beumer

Lunteren tankt zelfvertrouwen

12 september 2021 om 10:01 Voetbal

LUNTEREN ,,Dit hadden we nodig. Als je vijf wedstrijden op rij verliest, ook al zijn dat oefen of bekerwedstrijden, is dat niet lekker’’, stelde Dennis van den Berg. De trainer van Lunteren zag zijn ploeg het bekerduel bij de zondagamateurs van NEC met 2-4 winnen.

,,We hadden het iets anders neergezet. Dat pakte goed uit. Organisatorisch stonden we goed. Mooi omdat we daar veel aandacht op de training aan hadden besteedt’’, meende Van den Berg, die Jeffrey Pater na een kwartier de 0-1 zag scoren. Kasper Willemsen stond aan de basis.

De Nijmeegse eersteklasser, die personele problemen kende, kwam na een half uur langszij. ,,Een communicatiefout’’, had Van den Berg gezien. Die moest ook al noodgedwongen wisselen. Jeugdspeler Max Veenendaal nam de plaats in van de geblesseerde Jip van de Peppel, die overigens geopereerd gaat worden aan zijn knie.

In het tweede bedrijf nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong. Uitgerekend Max Veenendaal scoorde uit een assist van Thom Rijnders de gelijkmaker. Dezelfde Rijnders maakte zelf de 2-3. En weer Veenendaal, na goed doorzetten van Isha Hughan, bepaalde de eindstand op 2-4.

,,Opgelucht is het goede woord’’, vatte Dennis van den Berg samen. ,,Vandaag zeker een stap gemaakt. Yarno Kuiper maakte ook zijn officiële debuut. En Steijn Kuppens en Youri Janssen vielen de tweede helft in. Theoretisch gezien zouden wij nog de volgende ronde kunnen halen. Dan moeten wij zaterdag winnen van RKHVV. Ik denk dat zij een maatje te groot zijn, maar het is en blijft voetbal’’, sluit Dennis van den Berg af.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie