SDS ‘55 lijkt klaar voor de competitie

18 september 2021 om 17:37 Voetbal

WEKEROM SDS ‘55 (archieffoto) heeft in Nijmegen Oranje Blauw met 2-4 verslagen. Hoewel de volgende bekerronde niet werd bereikt was trainer Martin Speelziek zeker niet ontevreden.

door Eip Janssen

,,SDS ‘55 begon goed maar liet de nodige kansen liggen. De eerste keer dat Oranje Blauw over de middenlijn komt was het raak: 1-0. Uit een vrije trap werd het zelfs 2-0. Toch twijfelde ik geen moment aan mijn ploeg. Een keer scoren moest de ommekeer brengen”, aldus de SDS ‘55 trainer.

De Wekeromse vierdeklasser pakte het signaal van de kant op. Het was Rick Roelofsen  die twee maal scoorde en de ruststand op 2-2 bepaalde.

,,In de rust hoefde ik eigenlijk zelf niet zoveel te zeggen . De spelers waren teleurgesteld in de eigen prestatie. Maar daar namen zij in de tweede helft echt revanche op.”

Een afgeslagen bal was wel besteedt aan Anko Klok : 2-3.

,,Het spelplezier en de geestdrift om door te gaan was zeker aanwezig. De jarige Jaap Evert Roelofsen wist uit een corner de 2-4 te scoren. Er is best veel op standaard situaties getraind. Mooi dat dat er uitkomt”, besluit Martin Speelziek.

In de poule van SDS ‘55 gaat het Ederveense Advendo ‘57 naar de knock-out fase.

SDS ‘55 start komende zaterdag de competitie bij het sterk ingeschatte WZC Wapenveld.