Roy Ploeg
Roy Ploeg Albert Willemsen

DTS Ede ondanks nederlaag toch verder in de beker

18 september 2021 om 21:11 Voetbal

EDE DTS Ede verloor haar derde bekerwedstrijd met 2-1 bij Spero. Later op de avond bleek dat de Edenaren toch verder gaan, omdat FC Jeugd verrassend met 1-4 onderuit ging tegen AVW’66.

,,Als je van een zondagtweedeklasser verliest is dat niet best. Zeg maar een blamage’’, toonde Arnold Brehler zich eerlijk. De trainer had Spero bij FC Jeugd gezien en was er van uitgegaan dat de ploeg uit Elst met een 5-3-2 systeem zou spelen. ,,Dat bleek echter 4-2-2-2. Daardoor werden wij wat verrast en kwamen in de beginfase een paar keer goed weg. Daarna hebben wij het zelf omgezet naar 5-3-2 en kregen grip.’’

,,Na een fout van de keeper maakte Roy Ploeg de 0-1. Dat was ook de ruststand. Afgesproken was dat de niet geheel fitte Bram Holtman en Remco Speelziek gewisseld zouden worden. Daarna werd het er niet beter op. Tot een meter of 30 voor het Spero doel ging het nog wel, maar daarna was het slordig. En krijg je twee doelpunten om je oren.’’

,,Gezien de tussenstand bij FC Jeugd, dachten wij dat we uitgeschakeld waren. Dan is het een meevaller dat we toch doorgaan’’, bekende de trainer van DTS, die voor de eigen ontmoeting nog een gedeelte van Achilles’29 tegen Achilles Veen zag. De laatste ploeg uit de hoofdklasse is de tegenstander dinsdag in de grote KNVB beker.

,,Achilles Veen won met 1-6 Een hele degelijke ploeg. Het zal zwaar worden, maar we gaan er alles aan doen zo goed mogelijk te presteren. Er worden ook geen spelers gespaard voor de competitie. Ik wil met de best mogelijke opstelling spelen’’, besluit Arnold Brehler, die buiten een paar twijfelgevallen en niet fitte spelers, sowieso Joël van Wijk, Jesse Buikema en Huub Siefkes nog niet kan opstellen.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie