Niek van Ginkel
Niek van Ginkel Theo Beumer

Bennekom wint ook derde bekerduel

18 september 2021 om 21:28 Voetbal

BENNEKOM Bennekom, dat al geplaatst was voor de volgende bekerronde, heeft ook haar laatste wedstrijd gewonnen. Zondageersteklasser Columbia uit Apeldoorn werd met 3-2 verslagen.

,,Een goede tegenstander, met spelers die betaald voetbal hebben gespeeld en zelfs voorronde Champions League’’, weet Aad van den Berg. ,,Wij lieten een goede wedstrijd zien en maakten drie mooie doelpunten. Niek van Ginkel anticipeerde eerst goed op een lange bal en maakte even later een fantastisch doelpunt met een omhaal. Dat was pas na zeven minuten. Tussendoor had Columbia met een afstandsschot ook al gescoord. De 2-1 was een logische ruststand.’’

Na de rust werd het 2-2 uit een strafschop. Het was even jeugdige onbezonnenheid bij Noah Roethof. Een minuut of tien voor tijd was er dan toch de volle winst. Nick Stienstra bediende Jeffrey Rutgers. Die stelde de ingevallen Niels Koenderink in staat de 3-2 te scoren. Negen punten uit drie bekerduels. Dan heb je het goed gedaan. Ik denk ook een redelijk goede generale richting de competitie’’, oordeelde de Bennekom trainer.

Dan is Hierden de opponent. ,,Ik heb diverse analyses van collega’s ontvangen, die weer van elkaar afwijken. Feit is dat Bennekom met haar ambities bij Hierden moet winnen. Alles wat minder is dan drie punten, is een tegenvaller’’, stelt Aad van den Berg klip en klaar.

Die begon met de opstelling Christian de Haan, Joris Klein Holte, Mik Jansen, Just Berends, Noah Roethof, Nick Stienstra, Andreas Dusink, Giovanni Scharrenberg, Roy de Graaf, Niek van Ginkel en Jeffrey Rutgers. ,,Ik denk dat tien van de elf spelers de basis van komende zaterdag vormen. Judah Berefo ontbrak vanwege ziekte. Joris Klein Holte speelde op een voor hem nu vreemde rechtsback positie.’’

Aad van den Berg kan nog niet beschikken over de geblesseerde Koen Huntelaar. Elias Boumkass heeft tegen VRC zijn meniscus en kruisband afgescheurd, en komt het hele seizoen niet meer in actie. Jur Driessen, overgekomen van NK Fuzinar uit Slovenië, heeft besloten te stoppen omdat hij het plezier kwijt is geraakt in het voetbal.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie