Afbeelding
Theo Beumer

Advendo’57 naar volgende bekerronde

18 september 2021 om 18:07 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde. In Wageningen werd WAVV met 1-3 verslagen.

,,Verdiend, maar zeker geen top wedstrijd van onze kant’’, vatte Jan Fluit samen. ,,Zeker de eerste tien minuten waren wij niet bij de les. Het stond 1-0 (Davy Jansen), maar had ook maar 2-0 voor WAVV kunnen zijn’’, had de trainer gezien.

Luc Goudsblom, die na ruim een minuut al een kans had gemist, bracht de Ederveners op gelijke hoogte. Dirko Bos stond aan de basis. ,,Wij kregen meer grip op WAVV. Dirko Bos miste nog een dot van een kans. Op slag van rust maakte opnieuw Goudsblom, ditmaal uit een vrije trap van Rik Kelderman, de 1-2.’’

,,De tweede helft gebeurde niet zoveel. De bal kwam nog een keer op de paal bij de goed keepende Ewald van Manen. Dirko Bos en Rik Kelderman hadden de kansen de wedstrijd in het slot gooien. Dat gebeurde in extra tijd. Jordie Koudijs bepaalde met een snoeihard schot de 1-3.’’

Meer dan voldoende om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. Net als de vijf oefenwedstrijden won Advendo ze allemaal. ,,Dat zegt me niet zoveel. We hebben wel een redelijke voorbereiding gehad. Jammer alleen dat we nog niet een keer in de sterkste samenstelling hebben kunnen spelen. Dat zal volgende week ook niet gebeuren. Ik hoop dat Marien van Roekel op de bank kan beginnen. Jacco van den Brink, die er vandaag ook niet bij was, zal er wel zijn’’, laat Fluit weten.

Advendo begint zaterdag thuis tegen een andere ploeg uit Wageningen de competitie: ONA’53. ,,We kunnen direct aan de bak. Het is sterke ploeg’’, kijkt Jan Fluit alvast voor uit.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie