Theo Beumer

Onnodige nederlaag FC Jeugd bij De Meer

26 september 2021 om 17:00 Voetbal

EDE FC Jeugd is de competitie 2021/2022 niet goed begonnen. Bij De Meer werd een 1-2 nederlaag geleden.

door Eip Janssen

,,Ik denk dat we de nederlaag bij onszelf moeten zoeken. De Meer, een fysiek goede ploeg had voor FC Jeugd, in goeden doen geen nederlaag mogen betekenen”, keek FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti teleurgesteld terug.

De Edese tweedeklasser was vrijwel compleet afgereisd naar De Meer. ,,Deze ploeg moest het doen. Kijken naar niet aanwezige spelers is niet mijn ding. De eerste twintig minuten kregen we genoeg kansen de score te openen. Maar het was te onnauwkeurig dan wel net niet. Bij de eerste de beste aanval van de thuisclub was het raak: 1-0.”

Een scrimmage bij de tweede paal werd door Dennis Trevilov beter ingeschat dan door de Edese defensie.

,,Twee minuten later viel de 2-0. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van keeper Özkan Yilmaz en al grabbelende verdween de bal in het doel. Het leek op een eigen doelpunt maar ongelukkig was het zeker”, sipte de trainer.

In de rust werden bij FC Jeugd twee verse krachten ingebracht.

,,Je moet strategisch wisselen omdat je tijdens een wedstrijd maar drie wisselmomenten hebt. De rust telt niet mee. Daarnaast kan vers bloed de wedstrijd soms kantelen. Kansen kwamen er wel maar de aansluitingstreffer viel pas een minuut of tien voor tijd. Kemal Kandimir werd in het strafschopgebied gevloerd en Anass Lahnine verzilverde de terecht gegeven strafschop.”

De Meer trok alle registers open en vertraagde waar mogelijk.

,,Ik had steeds het gevoel dat de gelijkmaker nog zou vallen. Maar ook in blessuretijd konden we de trekker niet overhalen. Een bittere nederlaag die de ploeg zelf ook teleurstelde”, sluit Mouhouti af.

FC Jeugd ontvangt zondag SO Soest dat een 2-2 gelijkspel behaalde tegen Theole.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.