Gerrit Pater zou geweldig trots zijn dat zijn naam aan deze bokaal wordt verbonden.
Gerrit Pater zou geweldig trots zijn dat zijn naam aan deze bokaal wordt verbonden. Hans van den Bergh

Wie krijgt op keepersdag DTS Ede de ‘Meneer Pater Bokaal‘?

6 oktober 2021 om 18:24 Voetbal

EDE DTS Ede en keepersschool Midden-Nederland houden op woensdag 20 oktober de traditionele herfstkeepersdag.

door Eip Janssen

Hoewel de deelnemers er weinig tot niets van zullen merken is de eerste keepers dag die gehouden mag worden toch iets anders dan anders. Een van de grote stimulators achter de DTS Ede keepersdag was Gerrit Pater. Decennialang keeperstrainer bij DTS Ede en vele andere verenigingen. De keepers bezighouden was tot heel lang in zijn actieve periode als voetbaltrainer onlosmakelijk met Pater verbonden. Zijn overlijden december 2020 liet een lege bijna onvervangbare plek achter binnen vele geledingen.

,,Meneer Pater’, want zo noemde ik hem, was in het bijna 25-jarig bestaan van de DTS Ede keepersdag een nadrukkelijk maar op een plezierige wijze aanwezige persoonlijkheid. Ook nadat hij gestopt was wegens gezondheidsredenen met de keeperstraining kwam hij als het maar enigszins kon kijken. De laatste jaren heb ik hem vaak opgehaald”, aldus Simone Hensen. 

Een keepster die Gerrit Pater ook meemaakte in haar actieve periode bij het DTS Ede vrouwenvoetbal.


Gerrit Pater op het veld was zijn lust en zijn leven                                                                                 foto: Eip Janssen

,,Wat mij is bijgebleven van ‘Meneer Pater’ is dat hij in eerste instantie niet zocht naar de beste keeper. Voor hem was belangrijk dat je inzet toonde, luisterde naar zijn goed bedoelde adviezen. En standaard was zijn opmerking om je prikkelen in het begin: ‘Het is niks maar als je zo doorgaat word je toch een grote’. Dat grapte hij ook tegen mij. Ik heb altijd met plezier bij meneer Pater getraind en altijd contact gehouden”, gaat Simone verder.

Het zal geen verbazing zijn dat ook tijdens de keepersdag bij DTS Ede dus niet naar de beste keeper wordt gezocht. Maar naar de keeper die op basis van zijn kwaliteiten probeert er het beste van te maken.

,,Natuurlijk zal de keuze om de ‘Meneer Pater Bokaal’ bij de juiste keeper terecht te laten komen niet gemakkelijk zijn. Maar Lambert Jager van keepersschool Midden-Nederland, die heel lang met Gerrit Pater heeft samengewerkt, helpt ons daarbij.”

Simone Hensen hoopt dat de dochter van Gerrit Pater later op woensdagmiddag 20 oktober de bokaal wil uitreiken.

,,Ik ben blij dat zijn dochter Miranda ons toestemming heeft verleend zijn naam aan deze bokaal te verbinden. Zij heeft ons verzoek in beraad en ik hoop dat de uitkomst positief is”, besluit de medeorganisator van de DTS keepersdag.

Aanmelden voor de keepersdag die jaarlijks door vele tientallen keepers wordt bezocht kan via de site van DTS Ede.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie