Fortissimo haalt uit tegen SDOO uit Heteren

9 oktober 2021 om 18:57 Voetbal

EDE Fortissimo heeft er in de thuiswedstrijd tegen SDOO uit Heren geen gras over laten groeien. Het verschil tussen een thuisclub die wil promoveren en een club (SDOO) die aan het opbouwen is werd uitgedrukt in een 8-1 zege voor de Edenaren.

door Eip Janssen

Grote fasen van de wedstrijd was het duel op sportpark Hoekelum een kopie van de vrijdagavond gespeelde interland tussen Letland en Nederland. Fortissimo kende ongeveer 85% procent bal bezit. Maar het grote verschil met het team van Louis van Gaal was dat Fortissimo het doel ook vaak wist te vinden. Topschutter werd Dennis Veer die viermaal doel trof. ,,Met de kansen die wij creëren had de score nog hoger uit kunnen vallen. Maar ik koester naast de hoge zege de driepunten. Onze selectie wordt geteisterd door afwezigen. Zo waren onder meer de schutters Anass el Hassnaoui en Roy Bijsterveld niet beschikbaar”, keek Fortissimo trainer Paul Bremer terug.

,,Ik denk nog een week of drie nodig te hebben. Een scheurtje in de hamstring. Niet ernstig maar wel reden voorzichtig te zijn”, vulde Anass el Hassnaoui aan. De thuisclub kreeg de start die het wenste. Binnen twee minuten stond de 1-0 op het scorebord via de kappende en draaiende Dennis Veer. Fortissimo bleef sterker en zag Arjan Wilting wat pech hebben met goede pogingen. Ook SDOO-doelman Pim Boele stond zijn mannetje en verwerkte een poging van Wilting tot corner. Arjan Wilting nam uit de door Lars Haalboom genomen corner wraak door in de scrimmage de 2-0 te scoren. ,,Bij de 2-1 werden we wat verrast door de lange bal van achteruit.” Op slag van rust herstelde Lars Haalboom de marge naar een verdiende 3-1 voorsprong.

EENRICHTINGSVERKEER In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Uit de vele kansen die de thuisclub kreeg wisten Arjan Wilting (schitterende doelpunt), Dennis Veer 3x, en Lars Haalboom de eindstand op 8-1 te bepalen. ,,De eerste drie wedstrijden is Fortissimo ondanks dat de selectie heel krap is, goed doorgekomen. Nu komt er een aardige reeks met tegenstanders als Lienden, DFS en CHRC aan. Dan weet ik hoever wij staan”, sluit Paul Bremer af. Fortissimo is koploper in de vierde klasse B met met negen punten. Ook WAVV, een wedstrijd minder gespeeld, is met zes punten nog foutloos.