Afbeelding
Theo Beumer

Bennekom koestert punt tegen SVZW

Voetbal

BENNEKOM Er was een groot verschil tussen het Bennekom voor de noodzakelijke scheidsrechterwissel tegen SVZW, en daarna. De ontmoeting eindigde in 1-1. ,,Ik vind dat wij dat puntje moeten koesteren’’, stelde Aad van den Berg.

Die zag dat arbiter W. Rutgers zeven minuten voor de rust niet verder kon. ,,Het heeft daarna lang stil gelegen. Uiteindelijk kon er een scheidsrechter worden gevonden die derde klasse fluit. Normaal gesproken mag die niet fluiten op niveau eerste klasse. Maar als beide teams akkoord zouden gaan, had de KNVB daar geen probleem mee. Wij twijfelden om door te gaan. SVZW wilde graag verder. Dus zijn we verder gegaan. Het lag overigens niet aan de scheidsrechter dat wij daarna veel minder speelden’’, benadrukte de Bennekom trainer.

,,Wij waren de wedstrijd redelijk begonnen. Het was gelijk opgaand, met kansjes over en weer. Ik vond de 1-0 van Giovanni van Scharrenburg op dat moment wel terecht.’’

,,Na de onderbreking was het rommelig aan onze kant. De 1-1 (Frank Smit) was terecht. Hoewel ik baalde dat deze uit een corner kwam. Zeker in de eindfase was het overleven voor ons. Uiteindelijk mag je blij zijn met de 1-1’’, oordeelde Van den Berg, die afgelopen week diverse spelers vanwege blessures zag afhaken. Kayd Abdirahman en Wessel van Silfhout maakten hun debuut. Koen Huntelaar, die nog niet in actie kwam, is zo goed als fit.

Komende week wacht de uitwedstrijd bij Nunspeet. ,,Gezien onze ambities is dat een ‘moetje’, sluit Aad van den Berg af.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

advertentie