Weinig reden tot feestvieren voort SDS '55 na nederlaag.
Weinig reden tot feestvieren voort SDS '55 na nederlaag. Theo Beumer

SDS ’55 delft onderspit bij WZC Wapenveld

12 oktober 2021 om 22:49 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 heeft bij het thuis sterk spelende WZC Wapenveld een 4-2 nederlaag geleden.

door Eip Janssen

,,Ik wist dat het een sterke ploeg was. Zaterdag, op onze vrije dag heb ik WZC bekeken tegen SEH (1-0 winst, red.). Over het geheel gezien waren we te onrustig in ons spel”, oordeelde SDS ’55-trainer Martin Speelziek.

SDS ’55 begon sterke en stond binnen een minuut op een 1-0 voorsprong. ,,Jaap Evert Roelofsen pakte de bal op het middenveld op en gaf Gerben Roelofsen de gelegenheid te scoren. Een mooi begin en eigenlijk kun je je dat niet beter wensen”, ging de trainer verder. SDS ’55 liet veel kansen liggen om de score uit te bouwen. ,,Ik denk dat een ruststand van 3-0 voor SDS ’55 niet geflatteerd was geweest, maar in de laatste vijf minuten ging het fout. Dan gaan we met een 2-1 achterstand de kleedkamer in”, sipte Martin Speelziek.

Hij zag bij de 1-1 dat zijn doelman Michael Mulder bij een lange bal van achteruit door WZC Wapenveld twijfelde om wel of niet uit te komen. Mike Burgmeijer twijfelde niet. Dat deed hij op slag van rust ook niet met een zondagsschot randje strafschopgebied: 2-1. ,,In de rust aangegeven dat we vooral weer moesten gaan voetballen. De ruimte was er en vooral daardoor moesten we Jaap Evert Roelofsen meer in stelling brengen. Maar het was allemaal te onrustig en SDS ’55 speelde daarmee de thuisclub in de kaart.”

Na een terugspeelbal die niet goed verwerkt werd, viel de 3-1 en ook de 4-1 was een persoonlijke fout van een van de SDS ’55 spelers. In de laatste minuut maakte Gerben Roelofsen zijn tweede doelpunt: 4-2. ,,Dat was voor de statistieken. Een zure nederlaag die we zaterdag tegen Prins Bernhard in Uddel gelijk moeten wegpoetsen”, besluit Martin Speelziek.

SDS ’55 neemt in de vierde klasse C met twee gespeelde wedstrijden en drie punten de zevende plaats in.