Donovan Rijlaarsdam zette Harskamp nog wel op voorsprong.
Donovan Rijlaarsdam zette Harskamp nog wel op voorsprong. Theo Beumer

Onnodige eerste nederlaag Harskamp komt hard aan

23 oktober 2021 om 18:06 Voetbal

HARSKAMP Koploper Harskamp heeft bij Achterveld een even dure als onnodige 2-1 nederlaag geleden.

door Eip Janssen

,,Volstrekt onnodig in mijn ogen. De ploeg heeft genoeg kansen gehad de wedstrijd voortijdig te beslissen. Maar wie niet genoeg scoort moet op de blaren zitten en dat is nu Harskamps lot”, meende trainer Collin Oosterholt. Hij zag in de eerste helft Harskamp een op dat moment niet onverdiende 1-0 voorsprong nemen. Het was Talib Azerkan die Donovan Rijlaarsdam de kans schonk en deze aarzelde niet raak te schieten.

,,In de tweede helft waren we tot ongeveer een uur spelen de betere en misschien ook wel gevaarlijkere ploeg. Maar Talib Azerkan, Jeroen Cramer en anderen lieten echt meerdere honderd procent kansen liggen. Ook kreeg ik met blessure gevallen te maken. Michel Hol en Quincy van Eldik vielen geblesseerd uit. Dan moet je het team wat omzetten. Het werd allemaal wat onrustig”, had Oosterholt genoteerd.

ROOD Hij zag de thuisclub na een mooie aanval via Joey van den Brink op 1-1 komen. ,,Dan weet je dat het lastig wordt. Zeker nadat Aldo van Norel aan de noodrem moest trekken en met rood werd weggestuurd. In de laatste minuten wist Achterveld de 2-1 te scoren via Sven van Rossum. Jammer deze nederlaag. Nu ons oprichten en volgende week tegen het sterke Heerde moeten we er weer staan”, sluit Oosterholt af.