Van de Grift werd weinig tijd gegund alvorens hij al in moest grijpen.
Van de Grift werd weinig tijd gegund alvorens hij al in moest grijpen. Theo Beumer

Blauw Geel ‘55 bijna hele wedstrijd in ondertal verliest in slotfase

23 oktober 2021 om 18:07 Voetbal

EDE ,,Binnen de minuut stonden we met tien man. Ik hoopte dat we de 0-1 bij SKV over de streep konden trekken. Maar in de laatste vijf minuut ging het fout en stond een 2-1 nederlaag op het scorebord”, opende Blauw Geel ’55 trainer Pieter van de Grift.

door Eip Janssen

De trainer zat zelf nog nauwelijks op zijn stoel of hij moest actie ondernemen. ,,Na veertig seconden schoot een SKV-speler op ons doel en Floriano Raho sloeg de bal met de hand weg. Dan sta je niet alleen met tien man maar moet je ook een aanvaller wisselen. Kamal Bendadi maakte plaats voor verdediger Jos Bolks.” Daarna herpakte Blauw Geel’55 zich goed en was de wat gevaarlijkere ploeg. De 0-1 werd voorbereid door Simon Kooiman die Mike Molenaar bediende. Zijn kopbal werd gestopt maar de attente vleugelverdediger Karlo Elbertsen schoot raak”, glimlachte Van de Grift. Hoewel zijn ploeg in ondertal af en toe terug moest kon de thuisclub niet echt een vuist maken.

SKV moest het van de vele corners en vrije trappen hebben. ,,Ik heb zeker vijftien standaard situaties geteld waarin mijn ploeg goed stond. Maar in de laatste vijf minuten trof SKV via Lennart van de Peppel en Tijmen Remijnse toch uit corners doel. Compliment voor mijn ploeg dat de tegenvaller in de eerste minuut goed opving. Maar uiteindelijk staan we wel zonder punten”, sluit Van de Grift af.