Guido de Boer

Blauw Geel ’55 en Stroe houden elkaar in evenwicht

2 oktober 2021 om 18:41 Voetbal

EDE ,,Ik kan wel leven met het 1-1 gelijkspel tegen Stroe. Maar vooraf natuurlijk niet. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen weinig echte honderd procent scoringskansen kregen”, oordeelde Blauw Geel ’55 trainer Pieter van de Grift.

door Eip Janssen

De thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand.

,,Dat was rond de tiende minuut. Een van richting veranderd schot voor zover ik kon waarnemen”, gaat de Blauw Geel ’55 trainer verder. Stroe speler Roy Groeneveld was enkele malen dichtbij een tweede treffer voor Stroe, maar hij kwam niet verder dan een schot tegen de paal.

Van de Grif zag verder een eerste helft waarin arbiter Visser uit Arnhem die goed floot het niet moeilijk had.

,,In de rust aangegeven dat Stroe veel met lange ballen werkte en fysiek sterk was. Mede doordat wij onze spelmaker Simon Kooiman nog steeds missen daar moeite mee hadden. Het strijdplan iets aangepast.”

De trainer kreeg het gelijk aan zijn zijde want binnen twee minuten scoorde Marcel van Bruksvoort de 1-1.

,,Daarna was het een op en neergaande wedstrijd waarin beide ploegen niet echt honderd procent kansen wisten te creëren. Ik kan me alleen nog een mogelijkheid voor Mike Molenaar voor de geest halen”, besluit Van de Grift.

Blauw Geel ’55, gestart met twee gelijke spelen neemt in de derde klasse nu de negende plaats in.

Volgende week gaat de equipe van Van de Grift op bezoek bij VVOP in Voorthuizen.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.