Afbeelding
Theo Beumer

Traditioneel Ede Stad zaalvoetbaltoernooi gaat door

22 oktober 2021 om 15:24 Voetbal

EDE Het bestuur van ZVV Ede is erin geslaagd het jaarlijkse Ede Stad zaalvoetbaltoernooi voor Edese veldvoetbalverenigingen in de Van der Knaap topsporthal weer op te starten.

door Eip Janssen

,, Het vierde zaalvoetbaltoernooi voor de Edese veldvoetbalverenigingen is op donderdag 30 december in de Topsporthal te bewonderen. We beginnen ‘s -middags met ‘s -avonds de finaleafsluiting”, laat ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel weten.

De volgende clubs hebben hun deelname toegezegd: DTS Ede, Blauw Geel ’55, Fortissimo, Edesche Boys, Ede/Victoria, FC Jeugd, Otterlo en Harskamp. ,,De andere vier clubs (Advendo’57, Lunteren, SDS ’55 en Bennekom, red.) hebben afgezegd. Ik ben blij dat het vierde Edese zaalvoetbaltoernooi opgestart wordt. Afgelopen jaar (2020) hebben we als ZVV Ede, wegens de coronacrisis besloten de risico’s niet aan te gaan. Dan is het altijd even afwachten hoe clubs reageren. Het overgrote deel van de Edese veldvoetbalverenigingen reageerde snel en positief”, gaat Verbakel verder. De ervaring leert dat veel voetballers het zaalvoetbaltoernooi als een welkome onderbreking van de Kerst en Oud en Nieuw periode zien.

UITWERRKEN De poule-indeling evenals de verder organisatie wordt op korte termijn uitgewerkt.

,,Waarom ZVV Ede dit toernooi wil houden? Hiermee doen we wat terug voor de veldvoetbalclubs. In onze ZVV Ede teams spelen best veel spelers die op zaterdag of zondag ook op het veldactief zijn. De veldvoetbalclubs werken goed mee en zien de dubbele belasting absoluut niet meer als een af te raden onderdeel. Ook het trainen bij ons gaat in goed overleg. Daarin speelt zowel de speler zelf als de betrokken trainers van de voetbalclub en ons een rol. Het belang van de speler zelf speelt de hoofdrol. Bij goed overleg is het voor beide takken van de voetbalsport een ‘win-win’ situatie geworden”, besluit de ZVV Ede voorzitter. De laatste editie van het Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi werd in 2019 gewonnen door Otterlo. Zij namen de felbegeerde winnaarsbokaal over van DTS Ede dat de eerste edities in 2017 en 2018 op zijn naam zette.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie