Frank Hol
Frank Hol Theo Beumer

DTS Ede haakt aan na 3-4 overwinning bij SVI

30 oktober 2021 om 18:27 Voetbal

EDE Aanhaken of afhaken. Dat was de vraag voor de ontmoeting tussen SVI en DTS Ede. Het werd aanhaken. De Edenaren wonnen met 3-4.

,,Een zeer levendige wedstrijd’’, luidde de eerste reactie van Arnold Brehler. ,,Waarbij wij de eerste helft de fout maakten te willen voetballen, waar het niet kon. SVI hield het veld klein. In de fysieke duels legden wij het af.’’

Binnen twintig minuten was het al 2-0. ,,De 1-0 was een aanval door het centrum. En bij de 2-0 werden wij in de omschakeling weggelopen. Daar was ik wel even ziek van.’’ Maurizio Parella en Xaver Slot waren de schutters.

,,Ik was in de rust dan ook behoorlijk pissig. Aangegeven dat wanneer het opbouwend niet lukt, de bal diep gelegd moet worden om onszelf niet in de problemen te brengen. Ik schoof Christoph Willemsen ook door naar het middenveld. We gingen 3-4-3 spelen. En nadat SVI nog een kans op 3-0 had gemist, knokten wij onszelf terug in de wedstrijd.’’

Frank Hol verkleinde de afstand naar 2-1. ,,Bij een corner kwam de bal via Christoph Willemsen bij Jasper Verstraten, die de 2-2 aantekende. Dat gaf vertrouwen. En opnieuw uit een corner wisten wij op voorsprong te komen. Christoph Willemsen scoorde bij de tweede paal.’’

,,Frank Hol stelde Roy Ploeg een kwartier voor tijd in staat de 2-4 te maken. Omdat zij zeven minuten voor tijd op 3-4 (Thom Kooke) kwamen, was het nog even spannend. Maar we stonden goed om de zege uit het vuur te slepen. Ik moet zeggen dat Stijn Homburg, Haikaz Vervaart en Christoph Willemsen op het middenveld het heel goed deden.’’

,,Een smetje was wel de rode kaart van Frank Boers na een akkefietje met de assistent scheidsrechter. Ik kon niet goed zien wast er gebeurde.’’

DTS Ede haakt dus aan en is met negen uit zes middenmoter. Zaterdag komt Go Ahead Kampen op bezoek.