@tedxmedia

Bennekom klaar voor de topper tegen DZC’68

20 november 2021 om 18:52 Voetbal

BENNEKOM Bennekom is klaar voor de topper van komende week tegen DZC’68. De ploeg van trainer Aad van den Berg pakte in Veenendaal de drie winstpunten tegen De Merino’s: 0-1.

,,Gezien de kansen had het ook 1-9 kunnen worden’’, oordeelde Van den Berg. ,,Zeker het eerste half uur waren wij heer en meester. Wij verzuimden er twee, drie te maken. Nu bleef het bij de 0-1 van Giovanni Scharrenburg. Wij kregen een strafschop na een handsbal. Giovanni schoot de bal slecht in, maar wist uit de rebound als nog te scoren.’’ Andreas Dusink, Fabian Beukhof, Koen Huntelaar en Mike Jansen waren daar ook dicht bij geweest.

,,De laatste tien minuten voor de rust werd het wat slordig van onze kant’’, ging Aad van den Berg verder, die aanvoerder Just Berends vanwege een bruiloft moest missen. ,,De tweede helft zette De Merino’s hoger druk. Daardoor gingen wij minder voetballen. Maar met Andreas Dusink, Fabian Beukhof en Jeffrey Rutgers waren er toch kansen de wedstrijd te beslissen. Hoewel ik geen seconde het gevoel had dat het mis zou gaan, is het dan toch in de slotfase billen knijpen.’’ Daarmee werd ook voor de vijfde keer in acht wedstrijden de nul gehouden. 

,,Wat wel mooi is, is dat wanneer het voetballend dan even minder gaat, wij wel de strijd leveren om zo’n wedstrijd toch naar ons toe te trekken. En dan is het ook heel fijn dat je jongens als Johnny Dobson en Niels Koenderink als invallers kunt brengen. Zij brengen weer extra energie.’’

Zaterdag komt koploper en eerste periodekampioen DZC’68 op bezoek. ,,Nummer twee tegen nummer een. Het zal zeker niet beslissend zijn voor de rest van het seizoen. Maar je kunt wel een mooie stap maken. Ik ben heel benieuwd hoe wij het tegen DZC doen. Wij hebben de ambitie bovenin mee te draaien. Dat doen we nu. Dan zou het natuurlijk mooi zijn dat je na zaterdag de koploper bent’’, kijkt Aad van den Berg alvast voor uit.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie