Afbeelding
Henry Zegers

DTS Ede legt zes jonge spelers vast

26 januari 2022 om 13:56 Voetbal

EDE De selectie van DTS Ede begint inmiddels vorm te krijgen voor het komende seizoen. Nadat vorige week Robin Franken, Haikaz Vervaart en Christoph Willemsen werden vastgelegd, tekenden nu zes jonge spelers voor nog een jaar bij de zaterdageersteklasser.

De 18-jarige Stijn Homburg is één van de spelers die is opgeleid vanaf de destijds nieuw opgezette F-league van DTS Ede. Zijn kwaliteiten vielen ook op bij Vitesse Arnhem. Na drie jaar in Arnhem, is hij teruggekeerd op het vertrouwde DTS-nest. Maakte op zijn zeventiende zijn debuut in het eerste van DTS en is inmiddels al een volwaardig selectie-lid.

Ook de 19-jarige Roy Ploeg verlengt zijn verblijf bij DTS met minimaal een jaar. De aanvaller maakte op zijn zestiende zijn debuut in de derby tegen Bennekom. Zijn daden van dat debuut-seizoen werden opgemerkt door BVO FC Den Bosch. Na 2 seizoenen in het belofte-elftal van FC Den Bosch, keerde Ploeg weer terug bij DTS. Ploeg heeft dit seizoen al laten zien een vaste keuze te zijn in de line-up van DTS 1. 

Huib Siefkes maakte op 10 december 2019 vanuit de JO-19 zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen JVC Cuijk. De inmiddels 20-jarige Siefkes maakt nu al voor het tweede seizoen deel uit van de selectie van Arnold Brehler. Vorig seizoen had Siefkes met wat blessures te maken. Die periode heeft hij inmiddels achter zich gelaten en geeft inmiddels trainer Arnold Brehler meer opties om keuzes te maken in de opstelling. Dit seizoen heeft Huib al speelminuten gemaakt, en maakte nog het winnende doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen (3-2).

De 21-jarige Geert de Jong zal ook volgend seizoen de blauw-witte kleuren verdedigen. De  middenvelder stond in het vorige, afgebroken Coronaseizoen al regelmatig in de basis-elf van Arnold Brehler. Vorig jaar april scheurde De Jong bij een scooterongeluk zijn voorste kruisband. Vele maanden revalidatie zouden volgen, maar inmiddels heeft Geert de Jong zich al teruggevochten na deze blessure en traint inmiddels weer vol mee met de eerste selectie.

De 22 jarige Ko Snel gaat ook volgend seizoen acte de presence geven op het hoofdveld van Sportpark “Inschoten”. De centrale rechterverdediger, voorheen al op jonge leeftijd de aanvoerder van zijn vorige club SML, heeft in de afgelopen periode getoond een welkome versterking te zijn voor DTS Ede 1. De studerende Snel geeft aan dat hij het goed naar zijn zin heeft en zijn weg heeft gevonden binnen het selectieve gezelschap van hoofdtrainer Arnold Brehler. 

Joris Bouter blijft ook een jaar langer bij DTS EDE 1. De 21 jarige keeper heeft vanaf zijn 8e levensjaar de handschoen opgepakt en is inmiddels via diverse DTS-jeugdselectie-elftallen doorgestroomd naar een plek bij de 1e selectie. De leergierige Bouter ontwikkelt zich wekelijks onder leiding van keeperstrainer Julian de Vries. 

Bron: DTS Ede 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie