Afbeelding
Peter van der Plas

DTS Ede houdt aansluiting met de top

6 november 2021 om 20:18 Voetbal

EDE DTS Ede houdt aansluiting met de brede top van de eerste klasse D. Een van de directe concurrenten in die top, Go Ahead Kampen, werd met 3-2 verslagen. ,,Een goede wedstrijd van onze kant’’, had Arnold Brehler gezien.

,,Wij kwamen met een fantastisch doelpunt van Remco Speelziek op voorsprong. Hij kwam van links naar binnen, om met rechts in de verre hoek te schieten. Mede doordat Remco zich elke keer liet terugzakken, hadden wij de controle.’’

,,Uit het niets viel dan ook de 1-1 (Luuc Knul). Het was een prima doelpunt van Go Ahead. Randje buitenspel. Wij stapten te laat. Op zich was er nog niets aan de hand. Wij verzaakten uit vijf, zes kansen een doelpunt te maken. Waren ook de betere ploeg. Wat wel eens mis ging was onze restverdediging. Met Luuc Knul en Kees Tol hadden zij twee snelle spelers, die tussen onze verdediging en doelman Robin Franken werden gelanceerd.’’ Dezelfde Franken werd op slag van rust bij de tweede paal verrast door Dyon Kleppe: 1-2.

,,Dat was wel een tegenvaller. Opdracht voor de tweede helft was ook te voorkomen dat zij aan hun linkerkant konden opbouwen. Dat ging toen beter. Uit een corner van Haikaz Vervaart stuitte Christoph Willemsen eerst nog op de Go Ahead doelman. Uit de scrimmage scoorde Frank Hol. Even later bracht ik Huib Siefkes voor Frank. En juist hij maakte de 3-2’’, kon Brehler lachen over zijn ‘gouden wissel.’

DTS wist de 3-2 voorsprong vast te houden. ,,Onze verdediging stond goed. Wel ging Robin Franken twee keer bij een inworp en uittrap in de fout, maar wist dit zelf te herstellen. Ik denk al met een goede zege. Wij blijven inderdaad met de bovenste ploegen meedoen’’, had ook Brehler geconstateerd.

Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Driel. ,,Die wedstrijd nemen wij serieus. Het wordt zeker geen ontmoeting voor de nummers 12 tot en met 18 van de selectie. Dat kan ook niet, omdat wij nog steeds veel geblesseerden hebben. Wij willen zover mogelijk komen in de beker. Uit een niet al te ver verleden weten wij wat voor leuke wedstrijden dat kan opleveren’’, besluit de DTS Ede trainer.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie