Aart de Zeeuw

DTS Ede pakt eerste winst van het seizoen

9 oktober 2021 om 20:07 Voetbal

EDE ,,Dit hadden we even nodig. De 0-2 bij KHC Kampen was een zwaarbevochten, maar zeker niet onverdiende overwinning’’, vond Arnold Brehler.

,,Het was zeker nog niet sprankelend’’, ging de DTS Ede trainer verder. ,,Ik vond ons de eerste helft optisch gezien sterker. Maar verder dan een kansje van Frank Boers kwamen wij niet. KHC kreeg twee goede kansen. Mamadou Coulibaly ging een keer in de fout, wat goed afliep. En Robin Franken trad goed op bij een corner.’’

,,De tweede helft waren wij dominanter. Met een kans van Frank Hol. Vervolgens schoof Remco Speelziek door naar de spits, en nam Joël van Wijk zijn plaats in de verdediging in. Dat zorgde voorin voor een stukje vastigheid. Een kwartier voor tijd bracht Remco Speelziek Frank Boers in stelling. Die scoorde met rechts de 0-1.’’

,,Kort voor het einde schoof Mamadou Coulibaly de bal breed op de net ingevallen Ricardo Bakker. Die maakte bij zijn debuut de 0-2. Dat was de definitieve beslissing’’, had Brehler gezien. ,,Nogmaals, dit hadden we echt nodig.’’ Zaterdag wacht op eigen veld CSV Apeldoorn, dat een van de drie koplopers is in de eerste klasse D.