Frank Hol
Frank Hol Theo Beumer

DTS Ede ongelukkig in de afwerking

2 oktober 2021 om 20:09 Voetbal

EDE DTS Ede leed haar tweede nederlaag. Op eigen veld werd het 0-1 tegen DZC’68. ,,Het zag er al een stuk beter uit dan tegen DOS’37. Alleen waren we ongelukkig in de afwerking’’, had Arnold Brehler gezien.

De DTS trainer zag al na zes minuten zijn ploeg op achterstand komen. ,,Ahmed Lak kreeg ongelukkig de bal op zijn elleboog.’’ Noë Bokila verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter. ,,Via Jesse Buikema en Frank Boers waren wij dicht bij de gelijkmaker. In die fase hadden wij het betere veldspel. Vervolgens was het te rommelig en gehaast van onze kant’’, vond Brehler.

,,De tweede helft voetbalden wij beter. Frank Hol stond drie keer in de positie om te scoren. De bal wilde er niet in.‘’ DZC was via de omschakeling een aantal keer gevaarlijk. Kort voor het einde greep Ko Snel in, wat hem een rode kaart kostte.

,,Hoewel het dus beter was dan in de eerste wedstrijd, moet en kan het zeker nog een stuk beter’’, concludeerde Arnold Brehler, die de ziekenboeg langzamerhand wat leeg ziet lopen. Dat zit nog wel Joël van Wijk in, die wat tegenslag heeft met zijn revalidatie.

Zaterdag moet DTS op bezoek bij KHC uit Kampen, dat verrassend met 0-2 won bij SVZW.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie