Man of the Match Sil Buikema in duel met Remco Speelziek. Ofwel ex DTS speler tegen ex SDVB speler.
Man of the Match Sil Buikema in duel met Remco Speelziek. Ofwel ex DTS speler tegen ex SDVB speler. Melvin Taribuka

Sil Buikema ‘man of the match’ bij SDVB tegen DTS Ede

23 oktober 2021 om 19:20 Voetbal

EDE Gesteund door het sterke optreden tegen CSV Apeldoorn, had Arnold Brehler vooraf een goed gevoel over de derby bij SDVB. ,,Achteraf moet ik helaas zeggen dat alles wat toen goed ging, nu fout ging’’, baalde de DTS trainer na de 2-0 nederlaag.

Brehler had zijn opstelling noodgedwongen moeten aanpassen. Omdat Jesse Buikema een dikke enkel had over gehouden tegen Apeldoorn, bleef de broederstrijd met Sil uit. Ook Jasper Verstraten, net vader geworden van zoon Boas, was niet van de partij. Daardoor kregen Roy Ploeg en Frank Hol een kans in de basis. Omdat ook Stijn Homburg niet helemaal fit was, was er ook voor het eerst een basisplaats voor de weer herstelde Joël van Wijk.

,,Het begin was aardig. Een poging van Frank Hol werd geblokt. Ook was er een kopbal van Joël van Wijk uit een corner. Na een minuut of twintig moest Ahmed Lak geblesseerd van het veld. Vanaf dat moment was het gewoon slecht. Ballen over vijf meter gingen niet goed. Ook werd er niet omgeschakeld. In niets was van onze kant te zien dat het een derby was. De benodigde strijd werd niet geleverd.’’

,,SDVB kreeg steeds meer de overhand. Halverwege was het nog 0-0. Wij waren alleen met een schot van Frank Boers nog een keer gevaarlijk. Maar uiteindelijk viel uit een 3 tegen 2 situatie de 1-0. (Rico Kuijt). En een minuut of tien voor tijd viel de 2-0 van Rob Knul. Al met al een heel teleurstellende wedstrijd van onze kant’’, vatte de balende Brehler samen.

Die ook hoorde dat juist Sil Buikema ‘man of the match’ werd. ,,Sil heeft het goed gedaan. Maar wij hebben het hem ook niet echt moeilijk gemaakt.’’

Door de 2-0 nederlaag raakt DTS de aansluiting met de bovenste plaatsten kwijt en staat het nu op een negende plaats. Zaterdag komt SVI uit Zwolle op bezoek.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie