Giovanni van Scharrenburg
Giovanni van Scharrenburg @tedxmedia

Geen doelpunten in topper tussen Bennekom en DZC’68

12 februari 2022 om 19:18 Voetbal

EDE De topper tussen Bennekom en DZC’68 is geëindigd in 0-0. ,,Als je een wedstrijd niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest’’, constateerde een tevreden Aad van den Berg.

,,De eerste helft was het ook al een ‘fifty fifty’potje’’, had de Bennekom trainer gezien. ,,Wij wilden graag de drie punten achterstand op de koploper goed maken, zij wilden graag bovenaan blijven staan. In eerste instantie waren wij sterker. Via Koen Huntelaar, Giovanni van Scharrenburg en Fabian Beukhof waren er kansjes. In de slotfase van de eerste helft hadden zij de overhand.’’

,,Na de rust was DZC beter. Zij waren net iets fanatieker en wonnen tweede ballen. De kansen waren ook voor hen. Ik was op dat moment ook blij dat het 0-0 bleef. En omdat nummer twee CSV Apeldoorn op achterstand stond, vonden beide teams richting de slotfase die 0-0 wel goed. Alleen kreeg een speler van hen nog rood. Wij gingen drukken en kregen via Niels Koenders en Just Berends nog wat kansjes. Maar ik denk dat dit de juiste uitslag was’’, oordeelde Aad van den Berg.

Bennekom doet nog steeds volop mee in de eerste klasse. Het verschil tussen de eerste vijf ploegen is drie punten, waarbij nummer vijf Nunspeet wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Zaterdag wacht Bennekom de uitwedstrijd bij nummer tien KHC. ,,En lastige ploeg. Maar als wij wat willen, moet je daar winnen’’, kijkt Aad van den Berg voor uit.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie