Afbeelding
Theo Beumer

FC Jeugd snakt naar een driepunter maar het lukt maar niet

20 februari 2022 om 16:20 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft bij op PVCV (Vleuten) een 4-2 nederlaag geleden. De zorgen om de laatste plaats te verlaten nemen wel toe.

Eip Janssen

,,Slechte weersomstandigheden en een matig veld braken ons op. Binnen tien minuten staat FC Jeugd al met 0-2 achter. Maar laten we eerlijk zijn dat mag ons niet overkomen. Ook de thuisclub heeft last van de omstandigheden”, opent FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti realistisch. Hij zag dat de thuisclub de lange bal hanteerde. Dat betekende dat FC Jeugd alert moest blijven in defensief opzicht. ,,Dat lukte, we gaven niet veel weg. In de rust de zaak echt op scherp gezet. Dan valt al redelijk snel de 1-2 (Mustafa Tirgil). Ik geloofde er echt nog in. Zeker omdat FC Jeugd de nodige kansen kreeg.“

Uit het niets viel de 3-1 voor PVCV. FC Jeugd doelman Özkan Yilmaz, altijd heel betrouwbaar, liet een bal glippen. ,,Ik denk door de wind of een beweging van een instormende speler. Wat het ook was het bracht de thuisclub op 3-1. Daarvoor had Attakan Keskin een dot van een kans op de 2-2 gemist. Dat hij niet veel later de 3-2 maakte was een pleister op de wonde”, oordeelde Mouhouti. FC Jeugd, dat niets meer te verliezen had, speelde alles of niks. Het werd het laatste want PVCV benutte de enige kans die de ploeg nog kreeg: 4-2. ,,Na het spel van vorige week tegen Roda’23, waarbij FC Jeugd dicht bij de winst was, hoopte ik op meer. Tegen PVCV was het aanhaken of voorlopig afhaken. Zij lopen nu weg en Nieuw Utrecht, vijf punten wordt ons richtpunt. Ik geloof er nog steeds in”, besluit Mohammed Mouhouti.

Komende zondag staat er voor FC Jeugd geen wedstrijd op het programma. Zondag 6 maart wordt Theole in Tiel bezocht. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie