FC Jeugd in de hoek waar de klappen vallen

31 oktober 2021 om 17:04 Voetbal

EDE FC Jeugd (archieffoto) heeft tegen het zeker niet imponerend spelende FC Weesp een 1-2 nederlaag geleden.

door Eip Janssen

,,Zij krijgen twee of drie mogelijkheden en scoren. Wij hebben zeker meer kansen gehad en scoren maar een keer. De gifbeker moet echt leeg. Het zit even niet mee”, opende FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti. In de eerste helft was FC Jeugd de betere ploeg. Maar de gecreëerde kansen werden niet verzilverd of een FC Weesp speler stond in de weg. In de tweede helft was het binnen vijf minuten Anass Lahnine die de Edese tweedeklasser op een 1-0 voorsprong zette. ,,Ik dacht en hoopte echt dat de 2 of 3-0 zou vallen. Maar een lange bal van achteruit werd door onze doelman niet goed verwerkt. Het missen van de geboden kans was lastiger dan scoren:1-1”,sipte Mouhouti.

FC Jeugd verzaakte niet en zette de jacht op een zege in. Maar de ploeg kreeg de kous op de kop. Uit het niets wisten de gasten de gelukkige 1-2 te scoren. ,,Een dure maar ook onnodige nederlaag. De ploeg was, behalve enkele spelers die er al langer niet bij zijn compleet. Wat wij nodig hebben? Ik zeg het al weken is een goede winstpartij. Dat geeft zelfvertrouwen”, besluit Mohammed Mouhouti. FC Jeugd, dat ambitieus aan de competitie begon, staat nu in de tweede klasse op de laatste plaats met slechts twee punten. Zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij VVIJ dat tiende staat en vier punten meer telt.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium