Roderick Coleridge
Roderick Coleridge Theo Beumer

Zwaar bevochten zege Ede/Victoria

19 februari 2022 om 17:31 Voetbal

EDE ,,Het was geen goede wedstrijd. Maar met vechtvoetbal en als collectief wisten we de wedstrijd toch over de streep te trekken’’, vatte Danny Suitela de wedstrijd tussen Uchta en Ede/Victoria samen, die eindigde in 1-2.

,,Onze start was niet goed. Op een heel slecht veld speelde Uchta met 3-5-2, waar wij 4-3-3 hadden verwacht. Wij konden dat in eerste instantie niet oplossen. Pas toen wij ook 3-5-2 gingen spelen, kreeg je een soort van koppeltjesvoetbal. Na een dik half uur hadden we het beter onder controle.’’

Toen stond het al 0-1. Uit een voorzet van Mohammed Ftatchi, scoorde Geoffrey van de Kamp de 0-1. Kort voor de rust kwam Uchta op gelijke hoogte uit een strafschop. ,,Een overtreding van Claudio van Velzen, die verder een goede wedstrijd speelde’’, voegde de trainer toe.

In het tweede bedrijf kon het twee kanten op. Uchta kreeg een stuk of drie goede kansen. Noah Suitela redde een aantal keer goed. Ook wij kregen onzen kansen. Uiteindelijk was het Roderick Coleridge, die een vrije trap raak schoot. Die voorsprong wisten we vast te houden. Mooi was dat Faris Cekic uit de O19 een hele goede wedstrijd speelde, en dat Sergio Murgia en Casper Rijsemus uit dat zelfde team goed invielen’’, sloot Danny Suitela af.

Dinsdagavond wacht om 20.00 uur de inhaalwedstrijd thuis tegen Fortissimo.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie