Kamal Bendadi matchwinner
Kamal Bendadi matchwinner Theo Beumer

Blauw Geel ’55 koestert de winst op Rood-Wit ‘58

5 maart 2022 om 18:41 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft in de derde klasse een benauwde maar bevrijdende 1-0 zege behaald op Rood Wit’58.

Eip Janssen

,,Mooi was het misschien niet. Maar met alleen mooi voetbal haal je geen punten. En deze drie punten zijn in deze fase van de competitie gewoon goud waard. Blauw Geel ’55 neemt afstand van Advendo ’57 en Rood Wit ’58 en krijgt aansluiting bij de middenmoot”, keek Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop tevreden terug. Hij zag zijn ploeg in een redelijk gespeelde eerste helft de score openen via Kamal Bendadi (archieffoto) 1-0. ,,Hij kreeg de bal aangespeeld van Fabian van Beek en scoorde de achteraf winnende treffer.” Blauw Geel’55 had geluk dat de gasten de paal troffen nadat de uitstekend keepende Mike ter Haar kansloos was.

,,De tweede helft was het van beide kanten niet best. Wij moesten terug, zeker omdat Rood Wit met lange ballen speelde. Ik moet zeggen dat er wel een paar grijze haren zijn bijgekomen. Het is niet gezond op zo’n moment”, lachte Van der Hoop. Het was eigenlijk net als dinsdagavond tegen ONA ’53 (2-2) dat wij niet in staat zijn het duel op slot te gooien. De kansen om de 2-0 te maken waren ervoor rust zeker. Dat was in de tweede helft minder het geval. Ik denk dat de neutrale toeschouwer gezegd zou hebben dat de ‘gelukkigste’ heeft gewonnen. Geen bezwaar tegen die uitspraak nu het Blauw geel ’55 betreft”, sluit de Blauw Geel ’55 trainer tevreden af.

Blauw Geel ’55 neemt de tiende plaats in met twaalf punten uit elf wedstrijden. De stand in de derde klasse B is door de vele afgelastingen wat onoverzichtelijk. Zaterdag moet Blauw Geel ’55 op bezoek bij het thuis sterke op de tweede plaats staande Zeewolde.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie