Roy Bijsterveld
Roy Bijsterveld Theo Beumer

Fortissimo ziet WAVV winnen en periodetitel binnenslepen

8 maart 2022 om 22:42 Voetbal

EDE De topper in de vierde klasse B tussen Fortissimo en WAVV is in een 2-3 zege voor de gasten geëindigd. Daarmee bleef WAVV niet alleen ongeslagen, maar haalde de ploeg ook de eerste periodetitel in deze klasse.

Eip Janssen

,,Fortissimo staat nu op zes punten van WAVV. Dat is de realiteit, maar ik denk dat op de Hoekelumse Eng de twee beste ploegen in de vierde klasse aan het werk zijn geweest. WAVV was de net iets betere ploeg en de zege was niet helemaal onterecht. Dat doet niets af aan de prestatie van mijn ploeg die geknokt heeft voor wat ze waard zijn”, opende Fortissimo trainer Paul Bremer. De gasten namen al binnen tien minuten een 0-1 voorsprong (Sem de Leeuw). ,,Daar herstelden wij ons van en Lars Haalboom zorgde voor de 1-1. Aan de 1-2 ging een duidelijke buitenspelsituatie vooraf. Maar de scheidsrechter liet onze assistent in de kou staan. Davey Jansen profiteerde van het cadeau. In de slotfase eerste helft zette Sem de Leeuw de 1-3 ruststand op het scorebord.”

In de tweede helft kon WAVV wat meer achteroverleunen en counteren. ,,Dat was oppassen geblazen achterin. Een overtreding van Ruud Schuurman in onze ogen buiten de zestien meter werd tot strafschop omgetoverd. WAVV liet het buitenkansen liggen en in ons in leven”, ging de Fortissimo trainer verder. In de slotfase kreeg ook Fortissimo een strafschop. ,,Anass el Hassnaoui werd gevloerd en ging zelf achter de bal staan. Ik heb hem nog nooit zien missen, maar deze wel. In blessuretijd liet Nanno Wiltholt nog wel de 2-3 aantekenen. Dat werd ook de eindstand van deze topper”, besluit Paul Bremer.

WAVV gaat aan de leiding met 11-31, gevolgd door Fortissimo met 11-25 en Lienden 11-24. Zaterdag gaat Fortissimo op bezoek bij het altijd thuis lastig te bespelen Kesteren.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.