Fortissimo, archiefbeeld, toonde zich een karakterploeg.
Fortissimo, archiefbeeld, toonde zich een karakterploeg. Theo Beumer

Fortissimo wint doelpuntrijk duel bij DFS Opheusden

23 oktober 2021 om 18:11 Voetbal

EDE ,,Drie keer heeft Fortissimo een achterstand weggewerkt. De ploeg toonde zich mentaal ijzersterk en werd alsnog met een 3-4 zege bij DFS beloond. Een ploeg waarvan ik ervan overtuigd ben dat zij een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen. Ik denk dat deze drie punten goud waard zijn”, opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

door Eip Janssen

De Edenaren hadden in de eerste minuut al een voorsprong kunnen nemen. ,,Lars Haalboom schoot in een 1 op 1 situatie tegen de Opheusdens doelman aan. In de counter maakte juist de thuisclub de 1-0 (Thijs van den Brand)”, sipte Bremer. Maar Fortissimo lijkt dit seizoen met tegenslagen om te kunnen gaan. Binnen het half uur maakte Dennis Veer de zo belangrijke 1-1. ,,Dennis (Veer, red.) is heel belangrijk voor de ploeg. Niet alleen door zijn scorend vermogen maar nog meer door zijn onvermoeibare inzet. Dat maakt het voor een verdediging van de tegenstander lastig rustig op te bouwen. Blij was ik ook dat Anass el Hassnaoui na zijn hamstringblessure de volle negentig minuten kon uitspelen. Dat geeft ons in de selectie weer wat ruimte.” Nadat DFS via Joost van Dam een 2-1 voorsprong had genomen, zorgde Ruud Schuurman koppend uit een voorzet van Stan Buitenhuis voor de 2-2 ruststand.

,,Het doelpunten spektakel was daarmee nog niet voorbij. Binnen het uur scoorde Joost van Dam voor DFS de 3-2. De rug werd gerecht. Lars Haalboom kreeg op een meter of achttien de bal, bedacht zich niet en knalde snoeihard de 3-3 binnen. De bonus was een minuut of zes voor tijd. Dennis Veer was alert en scoorde de achteraf beslissende 3-4”, lachte Paul Bremer tevreden. Fortissimo blijft op een derde plaats staan achter koploper Lienden en het nog zonder puntverlies zijnde WAVV. ,,Ik denk dat deze ploegen voorlopig de dienst gaan uitmaken. Zaterdag komt CHRC op bezoek. Zaak voor Fortissimo om geen punten te verspelen”, besluit de Fortissimo trainer.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.