Evert Palm
Evert Palm Theo Beumer

DTS Ede wint ook met tien man

15 maart 2022 om 23:05 Voetbal

EDE ,,Na de rode kaart van Stijn Homburg, was het voor ons in de slotfase vooral een kwestie van tegenhouden. Als je dan in extra tijd toch nog met 2-1 wint, kun je zeggen dat het ons op dit moment niet tegenzit’’, merkte een lachende Arnold Brehler op.

,,Het was overleven toen doelman Robin Franken een bal ver uitschoot. Evert Palm was zo gewiekst om een overtreding uit te lokken. Bij zijn vrije trap, liet de keeper een steek vallen. De mee opgekomen Joël van Wijk wist de bal binnen te werken.’’ Het betekende de winnende treffer tegen laagvlieger DOS Kampen.

De DTS Ede trainer hoefde, zoals vaker dit seizoen, niet al te lang na te denken over de opstelling. Er zaten vooral spelers van Onder 23 op de bank. ,,Wij speelden de eerste helft redelijk. Kregen best veel ruimte. Hadden meer moeten voetballen. Evert Palm maakte na goed een half uur met een fantastisch schot de 1-0. Zij hadden ook haar mogelijkheden, maar doelman Robin Franken pakte een paar goede ballen.’’

,,Na de rust waren wij echt de bovenliggende partij. Verzuimden via Evert Palm en Joël van Wijk verder afstand te nemen. Door kleine blessures moesten Haikaz Vervaart en Ahmed Lak van het veld. En dan valt een minuut of tien voor tijd de 1-1.(Raymon Beuling). En na het rood van Stijn Homburg, denk je, dan maar een punt. Dan is het natuurlijk mooi dat je toch wint. En ik denk dat het gezien de hele wedstrijd wel verdiend was. Maar nogmaals, het zit ons, zoals eerder tegen Bennekom en SVZW, in bepaalde fases wel mee.’’

DTS staat nu samen met SDV Barneveld op plaats twee, op een punt afstand van CSV Apeldoorn. In de tweede periode is er de volle winst over vijf ontmoetingen. ,,Zaak is eerst de licht aangeslagen spelers weer op te lappen. Dan wacht zaterdag DOS’37. Later is er die avond feest bij DTS. Dan is het wel zo gezellig als je daar met drie punten naar toe gaat.’’, besluit Arnold Brehler.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie