In het midden Evert Palm
In het midden Evert Palm Theo Beumer

DTS Ede zorgt opnieuw voor een verrassing

1 maart 2022 om 22:49 Voetbal

EDE DTS Ede zorgde voor de tweede keer in vier dagen voor een verrassing. Na de winst op Bennekom, werd nu bij SVZW met 1-3 gewonnen.

Wie na drie kwartier had voorspeld dat DTS met de drie punten naar huis zou gaan, zou gevraagd zijn of er nog naweeën waren van carnaval. ,,Wij werden compleet overlopen. Kregen geen grip op een overigens uitstekende ploeg, die de laatste vier wedstrijden had gewonnen, en bezig is met een opmars. Na een kwartier stond het 1-0 (Frank Smit). Met die ruststand mochten wij niet klagen’’, vond Arnold Brehler.

,,In de tweede helft Remco Speelziek van de achterhoede naar de voorhoede geschoven. Dat betaalde zich direct uit’’, merkte een hese DTS trainer op. ,,Remco vond Evert Palm, die de keeper zijn volley zag stoppen. In de rebound was het raak. Na een goed uur gooide Jasper Verstraten snel in. De bal kwam via Evert nu bij Remco, die vanaf 16 meter in de korte hoek schoot: 1-2.’’

,,SVZW kwam nog behoorlijk opzetten. Had al tussen de 1-1 en 1-2 de lat geraakt en kreeg nog een paar kansen. Maar wij speelden de tweede helft fantastisch. In extra tijd stelde Bram Holtman Etiënne Baars in staat bij de tweede paal met een bal in de kruising voor de 1-3 eindstand te zorgen. Enig minpunt is de handblessure die Jasper Verstraten opliep. Ik ben bang dat deze gebroken is. Net als zaterdag speelde hij heel goed.’’

In de knotsgekke eerste klasse D staat DTS nu vierde. En wat betreft verliespunten nog twee punten achter koploper DZC. ,,Natuurlijk is het heel mooi dat je twee keer op rij tegen een topploeg wint. Dat hebben wij twee keer uit de omschakeling gedaan. De komende weken ontmoeten wij teams, waarbij wij het spel moeten maken. Dan is het belangrijk een goede restverdediging te hebben’’, kijkt Brehler al weer vooruit. Zaterdag is de eerste test tegen Hierden. Omdat de vrouwen later nog op de middag spelen, begint de wedstrijd reeds om 14.00 uur op sportpark Inschoten.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie