Richard Lokhorst
Richard Lokhorst Theo Beumer

Advendo’57 blijft maar verliezen

19 maart 2022 om 18:53 Voetbal

EDERVEEN ,,Weer verloren’’, begon Jan Fluit met zijn terugblik op de 3-1 nederlaag bij ONA’53. ,,Het was niet zo erg als tegen Hoevelaken. Maar nu verloren wij in feite in een minuut de wedstrijd.’’

,,Het was het eerste half uur hotseknotsebegoniavoetbal op een knollenveld’’, had de Advendo’57 trainer gezien. ,,De eerste kans na een half uur was raak. Een steekbal van Luc Goudsblom werd door Richard Lokhorst binnen geschoten. Luc had direct daarna nog een kansje op 0-2.’’

,,Bij de eerste ONA kans wist doelman Ewald van Manen nog te redden. Maar de rebound werd binnen geschoten (Bas Dulm). Vanaf de aftrap was er balverlies. De voorzet werd binnen gewerkt. (Björn van den Brink). Dat mag nooit gebeuren. Jammer was dat Martijn van de Dikkenberg op slag van rust een honderd procent kans miste.’’

,,Dat gebeurde ook in de loop van de tweede helft. In korte tijd waren er drie kansen op de 2-2. De beste was nog van Henk-Jan van den Berkt. Dat had echt de gelijkmaker moeten zijn. Die viel niet. En uit een discutabele strafschop, die eerst nog werd gestopt, werd het uiteindelijk 3-1. (Jasper Slenters). Daarvoor had een speler van hen rood gekregen, maar in het restant konden wij met een man meer minder creëren dan toen het nog elf tegen elf was.’’

Hoewel Advendo qua wedstrijden (13) pas op de helft zit, lijkt ‘plaatsing’ voor PD wedstrijden het maximale. Stroe staat op vijf punten, Rood Wit op acht en Blauw Geel al op negen. ,,Ik denk dat wij eerst maar eens moeten zien van de laatste plaats af te komen. Positief is dat Jacco van den Brink en Rik Kelderman op de weg terug zijn van hun blessures. Ik hoop dat ze binnen een week of twee weer beschikbaar zijn.‘’

Zaterdag wacht de Ederveners opnieuw een zware klus. Nummer drie VVOP komt op bezoek.