Blauw Geel ’55 een punt; Mooier kan ik het helaas niet maken

19 maart 2022 om 19:01 Voetbal

EDE De streekderby tussen Blauw Geel ’55 (archieffoto) en het Wageningse SKV is na een doelpuntrijke wedstrijd in een 3-3 gelijkspel geëindigd.

,,Het gevoel is uiteindelijk dat deze uitslag een realistisch beeld van een spannende wedstrijd weergeeft. Maar als je met 2-0 en 3-1 voorstaat hoop je het duel winnend af te sluiten. Het team heeft ondanks dat er een aantal routiniers ontbraken keihard gewerkt”, opent Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop. Hij kon door omstandigheden geen beroep doen op Jeroen Berkhof, Jos Bolks, Karlo Elbertsen, Bryan van Loenen en Mike Molenaar. ,,Hert elftal wat er wel stond heeft naar vermogen gespeeld. Zo’n jeugdige Bram Meijering scoort tweemaal. Dat doet mij als trainer dan ook goed. Natuurlijk was een driepunter gezien de ranglijst heel welkom geweest. Maar SKV dat zeker in de tweede helft ‘alles of niks’ speelde zal misschien ook een remise te weinig vinden. Laten we het punt koesteren.” Het waren Kamal Bendadi en Bram Meijering die de thuisclub op een 2-0 voorsprong zetten. ,,Dat was binnen twintig minuten. Daarna viel de 2-1 (Abass Koné, red.) te snel. Het werd wat onrustig”, had de Blauw Geel ‘55 gezien.

In de tweede helft werd er bij Blauw Geel ’55 minder gespeeld. Het was te veel tegenhouden. Dan maakt Bram Meijering een kwartier voor tijd de 3-1. Op dat moment dacht ik dat mijn ploeg de wedstrijd ‘dood’ zou maken. Dat lukte helaas niet en SKV wist langszij te komen 3-3. Hoewel soms moeilijk moet je gezien de beschikbare spelers relativeren. Het punt koesteren en hopen dat Blauw Geel ’55 volgende week bij AGOVV, dat de tweede plaats in de derde klasse inneemt, kan stunten”, sluit Van der Hoop af.

Blauw Geel ’55 neemt na het gelijke spel de elfde plaats in met 13 gespeeld en 16 punten.