Edesche Boys (op archieffoto) in actie thuis tegen Eendracht Arnhem. Een beeld wat in competitieverband voorbij is.
Edesche Boys (op archieffoto) in actie thuis tegen Eendracht Arnhem. Een beeld wat in competitieverband voorbij is. Theo Beumer

Edesche Boys stopt met onmiddellijke ingang met prestatievoetbal

Voetbal

EDE Het bestuur van Edesche Boys en de technische staf heeft lang gewikt en gewogen. De in de vijfde klasse zondag uitkomende oudste nog zelfstandige Edese vereniging wilde niet opgeven. Bijna honderd jaar was Edesche Boys een zondagvoetbalclub met een eerste elftal. Maar daarvoor is dinsdag het doek gevallen.

Eip Janssen

,,Edesche Boys is opgericht in 1927. Het eerste elftal heeft al die jaren op een voor de club aanvaardbaar niveau gespeeld. Maar helaas hebben we nu moeten besluiten met onmiddellijke ingang het eerste elftal uit de competitie terug te trekken”, laten Erik van Aalst en Ron Wien namens Edesche Boys weten.

‘De enige juiste beslissing’

Een beslissing die met pijn in het hart is genomen. ,,Door meerdere oorzaken zijn er wekelijks te weinig spelers beschikbaar. Een aantal keren hebben we de KNVB moeten vragen onze competitiewedstrijd uit het programma te halen. Daar kun je zowel voor de club als naar de tegenstanders niet mee doorgaan”, laat het duo weten. Het was een beslissing met pijn in het hart. ,,Maar wel de juiste beslissing denken wij. Natuurlijk is het voor spelers en staf die er wel wekelijks stonden en alle energie in de club hebben geschonken een domper. Die inzet tot letterlijk de laatste minuut voordat deze beslissing werd genomen, verdient een groot compliment.”

Van Aalst en Wien geven aan dat zij vurig hopen dat het honderd jarig bestaan als vereniging Edesche Boys wordt gehaald. ,,Wij gaan ons beraden over de nabije toekomst. Een recreatief elftal? Vrouwenvoetbal? Het zijn mogelijkheden die wij als bestuur met de leden gaan delen. Nu eerst dit trieste besluit maar eens laten bezinken”, eindigen de bestuurders.

Edesche Boys zou zondag thuis spelen tegen SC Rijnland. De tegenstander en KNVB worden morgen (woensdag) ingelicht over het met onmiddellijke ingang stoppen van de hoofdmacht.

Een uitgebreide reactie volgt in de papierenuitgave van woensdag 30 maart. 

Afbeelding
advertentie
advertentie