Rudy Möller stopt na dit seizoen maar laat wel wat moois achter.
Rudy Möller stopt na dit seizoen maar laat wel wat moois achter. Theo Beumer

Toekomstzorgen voor Edesche Boys

Voetbal

EDE Edesche Boys, uitkomende in de zondag vijfde klasse moet op zoek naar aanvulling van de technische staf. Rudy Möller en Patrick Hooghwerff stoppen na dit seizoen. Of de eindverantwoordelijk man bij Edesche Boys, Jan Beumer, doorgaat is nog onduidelijk.

door Eip Janssen

,,Dit trio maakt in ieder geval het seizoen 2021/2022 af. Hoe het nu verder gaat is onderwerp van gesprek deze maand. Het vertrek van Patrick Hoogwerff was bekend. Maar dat Rudy Möller ook stopt heeft ons wel verrast. Hij leek de Boys trouw te blijven”, opent Edesche Boys-vertegenwoordiger André van de Kraats. Hij assisteert in deze zware tijden bestuurslid technische zaken Ron Wien bij de club. ,,Ron heeft de handen vol. En vele handen maken licht werk”, vult Van de Kraats aan. ,,Ik was inderdaad van plan er nog een jaar aan vast te knopen. Maar ik voelde ook twijfel. Ik ben pas 30 jaar en kan het zelf voetballen eigenlijk niet missen. Na enige bedenktijd heb ik de knoop doorgehakt en stop na dit seizoen voorlopig als trainer. Waar ik ga voetballen? Echt nog geen idee. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Maar het liefst wel op zaterdag. Dan kan ik de zondag aan mijn mooie gezin besteden”, aldus Rudy Möller.

 


Jan Beumer, hoofdverantwoordelijk bij de Boys, geeft zijn staf veel vrijheid.                                            Theo Beumer

De echte Boys-man die al vanaf de F-pupillen de club op De Pepplensteeg trouw is gaat wel zijn trainerscursus afmaken. ,,Zeker. Ik steek daar veel van op. Ik wil later zeker in het trainersvak verder. De ervaring die ik dit seizoen, mede onder supervisie van Jan Beumer die me veel vrijheid geeft, op doe is waardevol. Het managen van een team is echt een klus. Maar zo word je met vallen en opstaan groot”, lacht Möller. Of de trainer zichzelf dit seizoen bij de Edesche Boys wat verwijt? ,,Ik zal zeker fouten hebben gemaakt. Trainer zijn is naast voetbalinzicht ook het hebben van ervaring. Niet elke door mij genomen beslissing pakte evengoed uit. Maar anderzijds is Edesche Boys dit seizoen niet meer het lelijke eendje in de vijfde klasse, waarvan je alleen maar de laatste twee plaatsen hoefde te kijken. De zes punten uit zes wedstrijden en een negende plaats had zeker nog iets beter gekund. In enkele wedstrijden hebben we onszelf tekortgedaan.”

Overstappen naar de zaterdag zou verstandig zijn.

De vertrekkende Boys man heeft nog wel een advies aan zijn vereniging. ,,Ik heb het bestuur geadviseerd eens na te denken over de voetbalsituatie. Het zondagvoetbal heeft steeds minder aantrekkingskracht. Spelers die ik ken willen best bij de Edesche Boys komen spelen, maar niet op zondag. De zaterdagavond heeft tegenwoordig een andere invulling dan vroeger. Spelen in de vierde klasse zaterdag brengt ook meerdere derby’s met zich mee. Dat geeft een ‘boost’ aan de club”, besluit Rudy Möller. ,,Het bestuur zal binnenkort best alle plussen en minnen op een rijtje zetten. Een ding is zeker. Zonder Edesche Boys is het voetballandschap in het Edese niet meer wat het geweest is. Edesche Boys is sinds 1 oktober 1927 de oudste zelfstandige vereniging in de gemeente Ede”, eindigt Van de Kraats gedecideerd.

advertentie
advertentie