Edesche Boys knokt zich naar de winst

31 oktober 2021 om 16:40 Voetbal

EDE Edesche Boys heeft het duel in de vijfde klasse tegen hekkensluiter SVGG met een 3-2 zege afgesloten.

door Eip Janssen

,,Op basis van de tweede helft is de winst terecht. De eerste helft was SVGG misschien de iets betere ploeg. Bij Edesche Boys willen we nog wel eens de moeilijkste oplossing kiezen. Voetbal kan soms zo simpel zijn”, keek assistent-trainer Rudy Möller terug. Hij zag zijn ploeg de kansen krijgen maar juist SVGG uit een corner scoren: 0-1. Ik zag best wat kansen voor de Boys maar het was te gehaast of ‘net niet’.

In de tweede helft een onherkenbaar Edesche Boys dat SVGG de duimschroeven aanzette. ,,Ik heb wat onder uit de keel gepraat. De jongens voerden de taken goed uit. Ook werd er als team geknokt. Een prachtige vrije trap van Mark van Engelshoven ging over de doelman in de kruising: 1-1. Op dat moment zag je dat wij best kunnen voetballen. De 2-1 (Ferrocci Kleijer, red.) was daarvan een bekroning.” Edesche Boys bleef SVGG onder druk zetten maar verzuimde een aantal kansen om te zetten in doelpunten. Met nog zo’n drie minuten te spelen zette Joël Romeijn de stand op 3-1. ,,Lang konden we niet genieten. Nog geen honderd seconden later stond het alweer 3-2”, sipte de Boys assistent-trainer.

De uitstekend fluitende Edese scheidsrechter M. El Hassnaoui, trok terecht nog een vijftal minuten blessuretijd bij. ,,De overwinning komt als geroepen en is een beloning voor de groep. Wij willen weg uit de onderste regionen. Een zevende plaats is nu bereikt. Zondag naar Den Dam een ploeg die onder ons staat. Nu de goede lijn doorzetten”, besluit Rudy Möller.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium