Afbeelding
Eip Janssen

FC Jeugd kan sterk IVV niet verrassen

27 maart 2022 om 17:07 Voetbal

EDE FC Jeugd verloor op eigen veld met 1-4 van IVV uit Landsmeer. De Edenaren kregen in de aanvangsfase wat mogelijkheden. Maar scoren blijft voor de Edese tweedeklasser een groot probleem.

Eip Janssen

,,Het verlies is simpel terug te leiden tot twee oorzaken. Je noemt zelf al de improductiviteit. En met slordig balverlies maken we het IVV wel eg gemakkelijk uit de counter te scoren”, keek FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti terug. Hij zag de gasten uit Landsmeer drie keer echt gevaarlijk worden. Het leverde twee doelpunten op: 0-2. ,,IVV was super efficiënt waar wij het geluk ook niet mee hadden. Een knal van Sergen Tomruk bij een 0-1 stand werd in een mêlee van spelers nog aangeraakt. Uit de corner die dat opleverde werd rakelings naast gekopt.” De ruststand was 0-2. 

In de tweede helft was het lang IVV dat iets beter speelde zonder ook groots te zijn. ,,Je hoopt dan op de aansluitingstreffer. Maar de 0-3 viel door een wat ongelukkig moment achterin. Een solo van Elmeris Avdic betekende met nog een kwartier te spelen een 1-3 tussenstand. Je hoopt dan nog op de 2-3. In de allerlaatste seconde maakte IVV de 1-4. De scheidsrechter floot gelijk af”, sipte Mohammed Mouhouti. Hij beseft dat FC Jeugd het lastig krijgt in de tweede klasse. ,,Ik zal tot de allerlaatste seconde er alles aan doen FC Jeugd op de been te houden. Een zege zou zo welkom zijn voor de moraal. Nee, je hoort mij niet klagen over afwezige spelers. Dan doe je spelers die stinkend hun best doen tekort. Natuurlijk zal ik blij zijn in de situatie te komen om lastige keuzes te maken. Maar dat is aan de selectie”, sluit de nog immer strijdvaardige FC Jeugd trainer af.

FC Jeugd staat in de tweede klasse op de laatste plaats. De achterstand op VVIJ dat een nacompetitieplaats bekleed is 7 punten maar FC Jeugd heeft nog een wedstrijd te goed. Woensdagavond haalt FC Jeugd het eerder afgelaste duel tegen DWS (Amsterdam) in. Op sportpark Hoekelumse Eng wordt om 20.30 uur afgetrapt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie